SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yetim aylığı geliyor

Yetim aylığı geliyor

30 Nisan 2015 Perşembe - 11:21




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, yaptığı açıklamada "Yetimlere ve babası askerde olan çocuklara 18 yaşına kadar aylık ödeyeceğiz" dedi





Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye'de ilk kez "yetim aylığı" programının başlatılacağını açıkladı. Çalışmanın anne veya babasını kaybeden çocuklarla, babası askerde olan çocukları kapsadığını anlatan Bakan İslam, "Devletten eğitim hayatları bitinceye kadar yani 18 yaşına gelinceye kadar ayda 100 lira maaş alacaklar. Bakan İslam, şunları söyledi:CHP'nin seçim beyannamesinde yer alan vaatler, zamanında bizim Meclis'e getirdiğimiz ve kendilerinin de sonuna kadar karşı çıktığı düzenlemeler. Örneğin, "bebek sandığı" dedikleri şey, bizim "doğum yardımı" olarak Meclis'e getirdiğimiz düzenleme. Münakaşalarla daha dün Meclis'ten geçirdiğimiz yasayı, sanki hiç yokmuş gibi vaade dönüştürüp beyannamelerine koymuşlar. Çok şaşırtıcı doğrusu... Anneler, zaten 15 Mayıs'tan itibaren almaya başlayacak doğum yardımlarını.

Bir yıldır üzerinde çalıştığımız programı hayata geçiriyoruz. Anne, babasını kaybeden veya babası askerde olan yardıma muhtaç çocuklara öğrenim hayatları boyunca (18 yaşına kadar) her ay 100 lira ödeyeceğiz. Yüksek öğrenim kısmını da çalışıyoruz. Ödeme, anne sağsa anneye değilse bakan ebeveyne yapılacak. Aileye yapılan başka yardımlar, bu yardımı almaya engel olmayacak. Uygulamanın detaylarını önümüzdeki günlerde Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu açıklayacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap