SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Muhteşem Kıymalı Karalahana Sarması

Muhteşem Kıymalı Karalahana Sarması

14 Mart 2024 Perşembe - 14:14




Karadeniz sofralarının enfes lezzeti





Karadeniz sofralarının baştacı kıymalı karalahana sarmasını sizler için araştırtık. İşte tam ölçüleriyle muhteşem karalahana sarması tarifi

Orjinal Kıymalı Karalahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 bağ karalahana

  • 250 gram kıyma

  • 2 adet büyük boy soğan

  • 3 diş sarımsak


  • 2 adet domates

  • 1 çay bardağı pirinç

  • 1 çay bardağı bulgur

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası


  • Yarım bağ maydanoz

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • Tuz

  • Karabiber


Sosu için;


  • 2 su bardağı kaynar su

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • Tuz

  • Karabiber



Orjinal Kıymalı Karalahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lahanaları biber bağ şeklinde sırayla 4 dakika haşlayın. 2. dakikada alt üst edin.

  • Kıyma, ince doğranmış soğan, sarımsak, domates ve maydanozu ekleyin.

  • Bulguru ve pirincini de ilave edin.

  • Sıvı yağını, tuzu, karabiberi, salçaları da ekleyin ve iyice karıştırın.


  • Lahanaların damarlarını bıçakla düzgünce kesin ve tencerenin dibine yerleştirin.

  • İkiye ayırdığınız lahanaları doldurun. Güzelce dizin.

  • Kaynamış suya baharatları ve salçayı ilave edin.

  • Tereyağı parçalarını üzerine koyun.

  • Yemeği ocağa alın ve fokur fokur kaynadıktan sonra, altını kısın ve 50 dakika pişirin. Pişmiş mi diye kontrol edin lahanaya göre farklılık gösterebilir.

  • Yoğurtla servis ederseniz, daha güzel olur.

Afiyet olsun.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap