SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Web TV > Avni Aker’i değil Trabzonspor’un Tarihini Yiktilar

Avni Aker’i değil Trabzonspor’un Tarihini Yiktilar

23 Haziran 2018 Cumartesi - 10:51




Trabzonspor’da şampiyonluklar yaşayan Galip Değerli, gazetemize konuştu





Trabzonspor A takımında 1977-1981 sezonları arasında futbol oynayan, efsane kadroda yer alan, şampiyonluklarda katkısı olan Galip Değerli, bordo mavililerin dünü ve bugününü gazetemize değerlendirdi. Trabzonspor’un geçmişte yakaladığı başarıları kendi çocukları ve çevre illerin çocukları ile ya- kaladığını söyleyen Değerli, “Trabzonspor o dönem hem kendi kadrosunu kurup başarı yakaladı hem de çıkardığı genç oyuncuları satarak kar sağladı” dedi.

PARA YOKTU RUH VARDI

Trabzonspor’un geçmişinde paranın değil ruhun olduğunu ifade eden Değerli, “O zaman Trabzonspor ruhu vardı. Para pul önemli değildi. Şimdi ise para var ruh yok. Biz sahaya çıktığımız zaman tek düşüncemiz kazanmaktı. Çün- kü kaybettiğimiz zaman mahalleye dön- düğümüzde bize tepki oluyordu. En yakın arkadaşlarımız, ailemiz bize tepki göste- riyordu. Biz paranın olmadığı dönemde sadece ruhla ve kazanma isteği ile o yıllarda 6 şampiyonluk kazandık” ifadelerini kullandı.

YENİ TRABZONSPOR İÇİMİZE SİNMEZ


Trabzonspor’un üretmeyi bırakıp pahalı hazır oyunculara yönelmesiyle kontrolünü kaybettiğini belirten Değerli, “Trabzonspor bunun acısını çekiyor. Kulübün maddi durumu ve borcu ortada. Bu borç çevrilebilir bir borç değil. Trabzonspor insanı ve camiası, Yeni Malatyaspor, Yeni Sivasspor, Yeni Trabzonspor ismini içine sindiremez. Başka şehirler bunu kaldırır ama biz kaldıramayız. Biz emeğimizle, tırnaklarımızla kazıyarak buraya kadar geldik. Trabzonspor kendi doğrusunu kenara bırakıp, kendi doğrusunu inkâr etmeye başladı” şeklinde konuştu.

EVLATLARIMIZA GÜVENMİYORUZ

Trabzonspor'un öz evlatlarına güven duymadığının altını çizen Değerli, şöyle devam etti: “Geçmişte Trabzonspor yönetimi kemik kadroyu oluşturan Ali Kemal, Dozer Cemil, Kadir Özcan, Bekir Barçın gibi isimleri gönderme kararı aldı. Trabzonspor taraftarı mitingler düzenledi ama yönetim geri adım atma- yıp bu futbolcuların yerlerini altyapıdan isimlerle doldurdu. Trabzonspor yine ba- şarı yakaladı. O zamanlar şartlar, saha kötüydü. Şimdi çim sahalar, modern tesis ve statlar var ve futbolcu çıkmıyor. Neden çıkmıyor? Çünkü biz kendi futbolcumuza güvenmiyoruz. Biz Abdulkadir ve Yusufları daha önce oynatabilseydik, şu anda en az onlar gibi 4-5 tane daha oyuncumuz vardı."




BURALARIN YIKILMASI CİNAYETTİR

Değerli, “Başkanımızla görüştüm. Borcu halletmeye çalışacaklarını söyledi. Kucka, Burak ve Sosa’ya verilen 170 milyon TL var. Bu paranın geri dönüşü olabilir mi? Trabzonspor bunların sancılarını çekiyor. Türkiye’de kulüp başkanlarına bakın, kendi işlerinde hepsi karlı ama yönettikleri kulüplerin hepsi iflasın eşiğinde. Kulüp başkanları kendi işlerini yönettikleri gibi, kulüpleri yönetemiyorlar” dedi.

Trabzonspor’u yönetenler, Trabzonspor tarihini yok saymıştır. Ziyabey sahasının yıkılması faciadır, cinayettir. Aynı şekilde Avni Aker Stadı’nın yıkılması da öyle. Biz buralara koskoca tarihi sığdırmışız. Buralarda Trabzonspor’u yoktan var etmişiz. Tarihini yok sayan hiçbir kurum ayakta kalamaz. Bu yerlerden geçerken tüylerim diken diken oluyor. İçim cız ediyor. Fenerbahçe’yi Kadıköy’den atabilir misiniz? Trabzonspor’a Akyazı gibi stat gerekmiyor. Çok istiyorsanız, Avni Aker’in oraya stadı yaparsınız ve tarihinizi de korumuş olursunuz” dedi




Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap