SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Web TV > Yavuz selim muamması!

Yavuz selim muamması!

11 Temmuz 2018 Çarşamba - 13:20




Bir çok efsanenin yetiştiği Yavuz Selim Stadı’nın akibeti belirsizliğini koruyor.





TRABZON’DA 7’den 77’ye herkes Yavuz Selim Stadı’nın akıbetini merak ediyor. Şu günlerde hummalı bir şekilde stadın çevresinde yıkım işlemi sürüyor. Yakın bir zamanda ise tribünler ve saha tamamen yıkılacak.

SON günlerde camianın önemli isimleri yaşananlar karşısında bir araya geldi. Bu isimlerin endişesi; Yavuz Selim Stadı’nın da tıpkı Avni Aker gibi yok olup gitmesi. Bu kişilere göre, Yavuz selim Stadı, Trabzon’un kalbi. Yok olup gitmesi, burada zaten sürekli ivme kaybeden futbolun tamamen yok olması anlamına geliyor. Ancak, yetkililerden farklı açıklamalar var. Onlara göre camianın bu konuda endişe etmesine gerek yok. Çünkü, Yavuz Selim yıkılıp, aynı yerde daha modern bir stat yapılacak. Yıldızlar yine burada yetişecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzonspor Divan Kurulu üyesi İsmail İnan, “Kimsenin endişesi olmasın. Kısa bir süre maçlar Akyazı’da oynanacak. Yeni Yavuz selim Stadı’mız bittiğinde yine buraya devam edilecek” diyor.

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Trabzon Şube Müdürü Birdal Öztürk de İsmail İnan’ı doğruluyor, “Kısa bir ayrılık sonrası yeni ve modern tesislerle Yavuz Selim hizmete girecek” diyor.

Yetkililerin bu açıklamaları yıllarını Yavuz Selim Stadı’nda geçirenleri tatmin etmiş değil. Dün yazarımız Arif Sırtkaya ve Karadeniz gazetesi ekibi Yavuz Selim’ bir kez daha ziyaret etti. Kimler yoktu ki. Eski başkanlar, teknik adamlar yöneticiler. İşte onların görüşleri:


Hasan Cahit Atasoy-Başkan: Yavuz Selim’in buradan yıkılacağını maçların Akyazı’da herhangi bir sahaya tribün yapılarak maçların oynanacağını biliyoruz ancak benim bildiğim bu geçiş dönemidir. 1911 yılında kurulan Yavuz Selim sahası Trabzon futbolunun tarihi olan yeridir. Aynı sahada aynı yerde yapılacaktır.

Zeki Aydın-Eski Yönetici: Yavuz Selim denince akla amatör ve futbol gelir. Kişisel olarak kanım burası moderinize edilecekse yani yenisi yapılacaksa aynı yere bu organize gerçekleşsin ancak bu stad buradan kalkacaksa çok kötü olur. Trabzon Futboluna çok yazık olur

Şahin Eker-Teknik Adam: Biz şu anda çok üzgünüz bize burayı daha yıkmadan bir yer göstermeliydiler ancak anladığımız kadarıyla çabuk çabuk yıkacaklar burayı burada stad yapmayacaklarsa Trabzon’da futbol biter. Dolasıyla burada spor yapan sporcular kötü alışkanlıklara başlayacaklardır.

Hasan Yol-Teknik Adam: Ben Yavuz Selim’de doğdum burada büyüdüm. Buranın yıkılması sanki içimden bir şeylerin kopması gibidir. Burası yıkılacaksa yerine daha iyi bir stad yapılmalıldır. Emeklinin futbolcunun daha doğrusu herkesin uğrak yeridir burası. Bizler şaşırdık kaldık ne yapacağımızı bilemez durumdayız.


SON SÖZ: Pazar günü yine Yavuz Selim’de geniş katılımlı bir toplantı var. Yine sıkıntılar dile gelecek. Son sözü ise yine yetkililer verecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap