SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > 8 Mart Dünya kadınlar günü!

8 Mart Dünya kadınlar günü!

08 Mart 2015 Pazar - 10:28




8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınların toplumdaki önemine ilişkin çok nutuk dinleyeceğiz. Ancak bu rakamlar bu nutukları havada bırakıyor... 





Türkiye’de çalışma çağındaki her 3 kadından biri işsiz. Kadına yönelik şiddette ise son 7 yılda yüzde 1400 artış tespit edildi...

KADININ ADI YOK!
Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü... Ancak Türk kadınının adı iş hayatında yok. Kadına yönelik şiddette ise son 7 yılda patlama var. 2014 verilerine göre, erkeklerde işgücüne katılma oranı yüzde 71,3 iken kadınlarda yüzde 30,3’te seyrediyor. Kadınlarda istihdam oranı yüzde 26,7, işsizlik oranı yüzde 11,9. Yüzde 58’i sosyal güvencesiz.

AİLENİN MİHENK TAŞI
Dünyada ve Türkiye’de tarımsal üretim, gıda güvenliği ve beslenmede kadın en önemli rolü oynuyor. Tarlada, bağda, bahçede, ahırda ve ağılda bitkisel ve hayvansal üretimin iş gücünü sağlayan kadın, bunların yanında; ev işlerini, hasta, yaşlı ve çocukların bakımını da yapmakta ve aile beslenmesinde en önemli görevi üstlenmekte.

ŞİDDETTE PATLAMA VAR!
Dünyada kadına yönelik şiddet olayları son 7 yılda yüzde 1400 artış gösterdi. Ülkemizde kadınlar yaşamın her alanında şiddete maruz kalmakta. İşin ilginç yanı, kadınlar en çok eşleri ya da sevgilileri tarafından şiddete maruz bırakılmakta. Hayatı boyunca eşinden en az bir kez fiziksel şiddet görmüş kadınların oranı yüzde 39.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap