SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Akyazı'nın yanına Şehir Hastanesi

Akyazı'nın yanına Şehir Hastanesi

13 Mart 2016 Pazar - 12:49




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akyazı’da stadın yanına ne yapılmasının gerektiğini Bakan Süleyman Soylu'ya söyledi.





Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Trabzon’da basın mensupları ile bir araya geldi. Bakan Soylu, Şehir Hastanesinin Akyazı’da yapılması noktasında gelen eleştirilere çarpıcı bir yanıt verdi. Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı: “Trabzonspor ziyaretinde cumhurbaşkanı şehir hastanesi yapılmasın. Spor kompleski yapılsın söylediği iddia ediliyor. Şehir hastanesi buraya yapılmayacak mı?” şeklinde ki soruya; “Trabzon’da bazı kesim özellikle şehir hastanesinin Akyazı’ya yapılmasını istemiyor. Trabzonspor yönetimi de böyle duyrulmasını istemiş olabilir. Ama ben Muharrem Usta ile bu konuyu görüştüm. Öyle değil. Sayın Cumhurbaşaknımızla EKK’da bunlar sabahtan akşama kadar konuşuluyor. 11 tane grup var. Bu 11 grubun 3’ü normal devlet hastanesine alacak. Geri kalan da Trabzon’un da içinde bulunudğu grup şehir hastanesi olarak kalacak. Trabzon’da 11’inci. Genel Durum bu. Sayın Cumhurbaşkanımıza o dönem benim bunu arz ettiğimde evet doğru Çimento Fabrikası meselesi vardı. Bende Çimento Fabrikası'nın olduğu alan Şehir Hastanesinin durumunu karşılayacak alan değil. Onun için bu konuda Akyazı var."

AKYAZI'DA DAHA FAZLA ALAN VAR

Bakan Soylu şöyle devam etti: "Söylediği söz şu, evet Akyazı’da varsa, 300 dönem varsa biz Şehir Hastanesi'ni buraya yapalım. Akyazı’da onun öncesinde liman, otel gibi şeyler konuşuluyordu. Ama ondan sonra biz bunu ilanlarla, binlerce on binlerce kişiye sosyal medya üzerinden mesajlarla, herkesle paylaştık. 7 Haziran seçim öncesinde 1 Kasım seçimi öncesinde bu konuyu bilmeyen hiç kemse yok. Bu konuyla, 7 Haziran ile 1 Kasım arasında yapacağımız bir şey yok. Geçici hükümet vardı. Bu süreç içinde defalarca bana Akyazı’nın Stadın yanına bunu yapmayalım, acaba Fatih Hastanesinde bir takım yenilemeler var bu yenilemelerle buraya geçsek diye teklifler geldi. Benim her söylediğimde bir daha bu konuyu açmayın. Biz bunu kapalı ortamda kendi kendimizle konuşmadık. Milletimize hep anlattık. Onlarca yüzlerce konuşmalar yaptık. Bütün bunları söyledik. Vatandaşımız Trabzon seçmenimiz bu konuda eğer gücünüzü yetiyorsa bunu yapmanıza onay veriyorum demektir. Yapabilecekseniz bütçeniz yetiyorsa adım atacaksınız. Bu meseleyi vatandaşla halkla paylaşan kişiler olarak sorumluluğumuz budur. Biz şu sebeplerden dolayı burada bunu isterler, oturup konuşuruz. Hiç olmazsa sebeplerini söylerler. Öyle el altından, bir takım şeyler üzerinden yürütmek doğru değlidir. Trabzonspor’da böyle bir şeyi olmasın diye arzu ediyor. CHP Milletvekilleri burayı Trabzonspor’a verelim dediler. Bizde o dönem Şehir Hastanesi yapalım dediler. MHP’nin de böyle bir tavrı oldu. Biz hayır Şehir Hastanesi olsun dedik."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap