SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Balıkçının kimliği yok

Balıkçının kimliği yok

01 Ocak 2016 Cuma - 11:25




Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifi Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, “Böyle bir kanun dünyanın hiçbir yerinde yok” dedi.





Parayı basanların 15 dakikada Profesyonel Balıkçı Belgesi alabildiğini belirten Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifi Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, mesleği balıkçılık olmayan kişilerin balıkçılar gibi belge sahibi olabilmelerinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi

BÖYLE BİR ŞEY YOKTU

Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifi Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, kolay yollardan "Profesyonel Balıkçı Belgesi" alınabilmesinden duyduğu rahatsızlığı belirterek, bunun önünü kesecek bir kanun istediklerini söyledi. Eskiden vergi mükelleflerinin balıkçı olamadıklarını hatırlatan Mutlu, "Kanunlar kimin balıkçı olabileceğini belirtirse sıkıntımız kalmaz" dedi.

15 DAKİKADA PROFESYONEL

Bunun balıkçılar camiası için büyük bir sıkıntı olduğunun altını çizen Mutlu, "Balıkçı kim? Balıkçının bir kimliği yok. Birisi teknesini satmak istediği zaman, balıkçı olması zorunlu olmayan kişilere parası karşılığında 15 dakika içinde satabiliyor ve resmiyette profesyonel balıkçı olarak görünüyor" dedi.

Kanun istiyoruz

Profesyonel Balıkçı Belgesi alan kişilerin barınakları kullanma hakkına sahip olabildiklerini belirten Mutlu, “Belgeler alındıktan sonra barınakları her meslek erbabı olan kişi kullanabiliyor. Bunun önünü kesecek bir kanun istiyoruz. Mesleği balıkçılık olmadan, balıkçılar gibi belgeleri olanlardan rahatsızız” dedi. 

Yusuf Arslan

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap