SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Batıyoruz!

Batıyoruz!

25 Eylül 2015 Cuma - 09:50








UND Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, Gürcistan plakalı araçların Türkiye’deki nakliye sektörünü bitirdiğini ve ihracatın Gürcistan yönüne kaydığını belirtti. Özer, 2015 Ağustos ayında Sarp sınır kapısından 9 bin 500 TIR geçiş yaparken, 14 bin 250 tane yolcu otobüsünün sadece yakıt almak için geçtiğini belirtti. 

SEKTÖR BATIYOR

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, yabancı plakalı araçlara, Türk plakalı araçlara göre daha az denetim yapılmasından dolayı sektörün batma noktasına geldiğini söyledi. Özer, “Aslında çok büyük görünen bir sektörüz ama çırılçıplak bir haldeyiz. Bizi kollayan kimse yok” dedi.

İHRACAAT KAYDI

Gürcistan’da kurulan bir nakliye şirketinin mahkeme ve muayene derdi olmadığını söyleyen Özer, “2009 yıllarında Türkiye’ye gelen Gürcistan plakalı araç sayısı 2 bin iken şimdi 25 bin civarındadır” dedi.

KANUN KOYULMALI


1 yıl çalışan şoförün patron, işverenin ise işçi olduğunu belirten Özer, “Şoförlerin ne kadar ve nasıl araç kullanması gerektiği kanunlarla belirtilmiş. Kanunlar da işçi ve işveren arasında çok büyük bir boşluk var. 1 sene çalışan işçi patron, işveren ise işçi oluyor” ifadelerini kullandı.

Yusuf ARSLAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap