SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bizde adalet terazisi şaşmaz

Bizde adalet terazisi şaşmaz

18 Haziran 2013 Salı - 09:15




Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, merkez ilçenin grup köy yollarına aktarılan ödeneklerle ilgili olarak konuştu ve "Bizde adalet terazisi





Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, merkez ilçenin grup köy yollarına aktarılan ödeneklerle ilgili olarak gazetemize bir açıklama yaptı. Revi, "Bizde adalet terazisi şaşmaz" dedi. Revi, şunları söyledi: "Trabzon Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği vasıtası ile merkez ilçenin bütün grup köy yollarında standardı yüksek, kaliteli ulaşımın sağlanması ile ilgili olarak hem İl Genel Meclisi Başkanı hem de Köylere Hizmet Götürme Birliği üyesi sıfatıyla hizmetin aciliyeti ön planda tutularak bütün grup köy yollarının yatırım planlaması ile bakım ve onarımı yapılmıştır. Teknik bilgi açısından şu hatırlatmayı yapmayı uygun görüyorum: Trabzon’un 11 adet grup köy yolu olup bunların uzunluğu 77,714 km’dir. Bu grup köy yollarının istisnasız tümüne yatırım bütçesinden pay ayrılmış, haberlerinizde iddia edildiği gibi benim de köyümün faydalandığı grup köy yoluna ödenek açısından özel bir uygulama yapılmamıştır." Revi, iddia edildiği gibi kendi köyüne ya da bir başka köye ödeneklerin tümünün aktarılması gibi bir uygulamanın mümkün olmadığını belirterek "Sayın bakanımızın (grup köy yollarının standardını yükseltin) talimatı ile gönderdiği ödenek merkez ilçede bu talimatlara sıkı sıkı bağlı kalınarak dağıtılmıştır" diye konuştu. Bazı grup köy yollarının belde belediyeleri sınırlarında olması ve belde belediyelerinin sorumlu olduğu kısımların bile bakım onarım, asfaltlanması ile beton kaplanmasının yapıldığı bir süreçte, hizmet anlayışında birtakım iddiaların bir amaçtan öte bir araç olarak kullanılmak üzere üretildiğini savunan Revi, şunları söyledi: "Rakamlarla grup köy yollarındaki bakım ve onarım ile beton ve asfalt kaplama çalışmalarındaki son durum da şöyle: Yalıncak-Kavala grup yolu: 3 km’sinin tamamı asfalt kaplama yapılmıştır. Çilekli-Dolaylı grup yolu: 1,192 km’si beton 5,5 km’si asfalt kaplaması bitirilmiştir. Yeşilvadi-Pınaraltı-İkisu grup yolu: 5,2 km’si betonla kaplanmış, 4 km’lik bölümün genişletilmesi yapılmış, Pınaraltı-Sayvan arasının 1 km’si betonla kaplanmıştır. Bu aradaki 2 km’lik kısmın genişletilmesi yapılarak stabilize kaplanmıştır. Bu grup köy yolundan birçok köy mahalle ve dağınık yerleşim birimleri faydalanmaktadır. Konunun Yeşilvadi ile direkt ilişkisi yoktur. Yol güzergâhının Yeşilvadi’den geçiyor olması çarpıtılmakta, kamuoyu da yanlış oluşturulmaktadır. Diğer taraftan; Düzyurt-Subaşı, Kutlugün-Kireçhane, Karakaya-Akkaya, Doğançay-Fatih, Sevimli-Özbirlik, Yeşilyurt-Sayvan Yeşiltepe Ayvalı grup yollarının toplam 34,5 kilometrelik kısımlarının her türlü bakımı onarımı ve beton kaplaması yapılmıştır. Hal böyleyken, İl Genel Meclisi Başkanı olarak bu hizmetlerin gerçekleştirilmesinde bizzat ayırım ve ayrımcılığa gittiğim, ödenek dağılımında adaleti olmadığım yönünde ısrarlı söylentiler çıkartılması art niyetli yıpratma politikalarıdır."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap