SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Büyük şehir Trabzon!

Büyük şehir Trabzon!

07 Ocak 2016 Perşembe - 10:49








Yılbaşından önce yeni yapılan Ramada Otel’de turizm toplantısına davet edildik. Trabzon vekilleri ve Bakan Soylu, şehrin girişimcileri ile turizm planlarını konuştu. Trabzon için ayrılan büyük bir bütçe var. Önümdeki listeye baktım! Ancak turizme dair bir etkili bir plan göremedim.

Daha güzel bir Trabzon’un hayalini kuruyoruz hepimiz. Raylı sistem, Büyük bir belediye plajı, Şehri temsil eden büyük spor kompleksleri, Trafik sorununa çare olacak geniş yollar, Ve en büyük sorun olan işsizlik için üretim tesisleri! Hazırlanan listede limana giriş yapan seyahat gemileri ve beş yıldızlı otel bilgileri var. Bir de Trabzon’a gelen turist sayısı. 2015’de gelen yabancı turist 500.000 civarı, yerli turist 1 milyonun üstünde. 27 tane de kruvaziyer gemi gelmiş. Cazibe merkezi Trabzon olsun, dedi Bakan Soylu.

Ancak Trabzon’un tarihi dokusunu ortaya çıkarmadan, üretim tesisleri kurmadan, yabancı turisti çekmeden bu iş nasıl olacak? Fındık üretimi Trabzon’da, fındık borsası Almanya’da. Bunu bir çok üretici dahi bilmiyor! Fındık üretimi Trabzon’da ama bu şehir de bir tane çikolata fabrikası yok. Sporcu yetiştiren bir şehirdi Trabzon, şimdi futbol oynayacak bir semt sahası yok. Belediye projeler geliştirmeli. 90’lı yıllarda Rusların akın ettiği Trabzon bugün sadece Gürcistan ile ticari ilişki kurabiliyor. Şu an Rusya-Türkiye ilişkileri gergin ama iki ülke çok yakın komşu.

Birçok turist “Her şeye rağmen Antalya’dan vazgeçmeyeceğiz” diyor. Peki Trabzon Ticaret Odası bugüne kadar kaç defa Rusya ile ticari ilişki kurmaya çalıştı? Benim hayalimdeki Trabzon’da Trafik sorunu yok raylı sistem var. İşsizlik sorunu yok, kendi öz kaynaklarını işleyen kendi tarım ürünlerini pazarlayan bir Trabzon var. Yabancı sporculara para yatıran değil eskisi gibi dışarıya sporcu ihraç eden bir şehir var.

Devlet hibelerini küçük işlere değil de üretim tesisi kuracak gençlerin projelerine yatıran bir Trabzon var. Tüm bunlar için Trabzon’u seven bir Vali, Trabzonluyu tanıyan bir Belediye Başkanı, Trabzon’u gerçekten seven oda başkanlarına ihtiyaç var. Bugüne kadar şehrin tarihi yapısını koruyalım ve orijinal projeler üretelim diyen tek grup olarak Trabzon Mimarlar Odası’nı gördüm. Keşke Trabzon Ticaret Odası, Valilik ve Trabzon Belediyesi Trabzon’da tarih için, turizm için, hulasa şehir için yaratıcı projeler üretmeyi hedef koysalar. Yarışmalar düzenleseler.


Şehir konseyi, belediye meclisi sadece bir makam olarak kalmasa keşke. Biz Trabzon Sevdalısıyız. Eski Trabzon’a hep bir özlem var içimizde. İnşallah bir gün hatıralardaki Trabzon canlanacak. Liman şehri Trabzon’da yüzme bilmeyen, şehrine yabancı bir nesil yetişiyor. “Bize her yer Trabzon” demekle, Trabzon’a hizmet olmuyor. Makamlar keşke reklam aracı değil de hizmet aracı olsa... Bir de Trabzon Baro binası el değiştirmesin, şehre hukuki hizmet vermeye devam etsin. Sevgi ve saygılarımla.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap