SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Dikkat! Akyazı çökebilir!

Dikkat! Akyazı çökebilir!

07 Mart 2015 Cumartesi - 10:55




Samsun’dan başlayarak Batum sınırına kadar olan 450 km’lik bölünmüş otoyol, Ordu ve Giresun arasında yapılan havaalanı ile Trabzon’da inşa edilmekte o





AMAN ALLAHIM!

Karadeniz Bölgesi’nin sahil kısmında bulunan karayolları ve spor alanları, stadyumlar ve yapılmakta olan havaalanlarının ciddi şekilde çökme olasılığı var! Bunu KTÜ (Karadeniz Teknik Üniversitesi) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı. Bektaş, olası bir depremde facia yaşanabileceğine dikkat çekti.

6.6 İHTİMALİ!

"Bölgede yaşanabilecek olası bir deprem 6.6 şiddetinde olacaktır. Karadeniz sahilindeki tüm otoyollar ve stadyumlar deprem tehlikesine açıktır" diyen Prof. Dr. Bektaş’ın sözleri deniz doldurularak yapılan Trabzon’daki Akyazı Stadyumu ile Ordu ve Giresun Havaalanı olarak bilinen OR-Gi’ye gözlerin çevrilmesine neden oldu.

BARTIN’I UNUTMA!

Karadeniz’in 4. derece deprem bölgesinde yer aldığını ancak bunu gerçekçi görmediğini ifade eden Prof. Dr. Bektaş, "Bu gerçek deprem potansiyelini yansıtmıyor. Karadeniz fayından dolayı tüm Karadeniz’in 1968 Bartın depremi gibi 6.6 büyüklüğündeki bir depreme hazır olması gerektiğini bilmeliyiz" sözleriyle yetkililere uyarıda bulundu.  

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap