SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Duyarlı olunmayan kapı sarp kapısı

Duyarlı olunmayan kapı sarp kapısı

25 Ocak 2017 Çarşamba - 09:10








Hepimiz bu kapıya duyarlı olmalıyız. Gazetemize gelen asıllı ve de asılsız istihbaratları okumaktan değerlendirmekten konunun hassasiyetini idrak etmekten hiç bir zaman imtina etmedik etmeyeceğiz de. Zira Karadeniz Gazetesi bölgede toplum adına toplum öğretmenliği yapmaktadır .Yıllardan beri bu kapıda görev yapan binlerce Gümrük amiri, emniyet mensupları, rütbeli rütbesiz devlet memurları görevlerini yapma uğraşı verirlerken, görev bilinci içerisinde devlet memurluğunun onurunu yaşamaktadır. Görevlerini itina ile yerine getiren ve de insanlarımıza yansıtan tüm görevlilere şükranlarımızı sunarım.

Özellikle Sayın içişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun bu günlerde gerçekleştireceği Doğu Karadeniz gezisinde; Sarp Sınır Kapısı’nda görevini hassasiyet içerisinde yapan emniyet mensubu arkadaşların, gümrük memurlarının üst kademeden aşağıya tüm memurların da sorunlarını dinlemek, bu kapıda olup bitenleri tüm şeffaflığı ile yetkililerin önüne koymak gazetemizin asli görevidir. Ülke olağan üstü günler geçirmektedir bu konuda bölge valileri, bölge emniyet müdürleri, bölge jandarma komutanlarının katılımı ile “Sarp Sınır Kapısı’nın Dünü Bugünü” adlı bir seminerin yapılması vazgeçilmezdir.

Ulaştırma Bakanlığı B1- B2 belgesi vermiş neden vermiş, hangi firmalar kullanır, hangi hallerde kimler kullanamaz, denetim mekanizmaları kimlerdir, görevlerini kim yapar kim yapmaz, görevini laiki ile yapana kimler engel teşkil edercesine kampanyalar peşine düşer, bu kapıda yasalara uygunsuz gelişen hangi olaylar yaşanır, halka sorulduğunda bir soru sor bin cevap al misali serzenişin ucu bucağı yok. Sorumlulara sor onlar da haklılar devlet memurları amirin izni olmadan röportaj veremezler. Sarp Sınır Kapısı’nda görünen bir gerçek var Sarp Kapısı onarımda olduğu halde önceleri otobüs, -sözde aralarında turist taşıyan otobüsler de var- var ama kontrol mekanizmasında ulaştırma görevlisini görememekten yakınanlar da var. Şimdi kapı onarımda olmasına rağmen bir değişim gözleniyor eskiden Hopa’dan Sarp’a kadar tır kuyrukları vardı otobüs kuyrukları vardı.

Hepsi de zamana karşı mücadele veriyorlardı şimdi ise demek ki görevini hakkı ile yapan emniyet görevlileri var ki inşaat Çalışmalarına rağmen bunu başarabilmişler. Eskiden de bu anlayışta çalışan yüzlerce emniyet yetkilileri mutlaka vardı lakin her vatandaşında dilinden düşürmediği bir söz vardı. Bu kapıda işini gerçek anlamda yapanlara Sarp Kapısı uzun süreli ev sahipliği yapmaz birileri durmaz harekete geçer jet tayin ile yollanırlar Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bakanlığında görevini en iyi şekilde yapan bu şartlarda tüm vatandaşlara tüm ihracatçılara tüm otobüs firmalarına kapıdaki yoğunluğu azaltarak biraz olsa nefes aldıran emniyet mensupları kimlerse ödüllendirilmeli görevlerini daha bir şevkle yapmaları doğrultusunda cesaretlendirmeleri ilerisi için bölgeye ışık tutacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap