SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Giresun Başbakan'ı bekliyor!

Giresun Başbakan'ı bekliyor!

03 Şubat 2015 Salı - 11:08








Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesi beklenen siyasi hareketlilik yavaş yavaş oluşmaya başladı. Geçen hafta yapılan kongre ile MHP İl Başkanlığına İbrahim Dizdar gelirken, eski il başkanı Dr. Orhan Erzurum da resmen aday adaylığını açıklayarak çalışmalarına başladı.

AK Parti'de ise beklenen oldu ve geçmiş dönemde de seçim öncesi önce vekaleten ardından 16 Şubat 2011’de yapılan kongreyle asaleten il başkanlığına getirilen Hasan Ali Tütüncü, 2015 genel seçimleri öncesinde Başbakan tarafından 14 Şubat 2015 tarihinde yapılacak kongre öncesi il başkanı olarak görevlendirildi. Hafta içinde Ankara'ya çağrılan Murşit Gürel, Hasan Ali Tütüncü, Ayhan Akten, Hakan Korkmaz  ve aralarında İl Başkanı Hasan Aydın'ın da olduğu heyet, genel merkez yöneticileriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Son kararı ise Başbakan Ahmet Davutoğlu verdi ve çağırılan adaylardan Hasan Ali Tütüncü'yü il başkanı olarak görevlendirdi.

Yönetim listesi hazırlıklarına başlayan Tütüncü, 14 Şubat'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı AK Parti’nin 5. Olağan Kongresi'nde il başkanı seçilecek.  Şimdiden Sayın Hasan Ali Tütüncü’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Buraya kadar işleyişte bir sıkıntı yok. Ancak, 14 Şubat’ta Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımıyla gerçekleşecek kongre sonrası ortalık epey ısınacak. En fazla aday adayının olacağı AK Parti’de adayların belirlenmesinde Başbakan’ın Giresun ziyareti çok önemli. Daha çok erken olmakla olası adayların belirlenmesinde 14 Şubat milat olabilir. Başbakan’ın Giresun’la ilgili kongrede yapacağı açıklamalar ve vaatler, seçimin sonucunu değiştirebilir.

Genel teamüllere göre 3 AK Parti – 1 CHP sonucu beklenen Haziran seçimleri, Başbakan’ın Giresun ziyaretiyle değişebilir. Bu değişim 4-0 da olabilir, 2-2 de... Başbakan’ın Giresun ziyareti belirlenecek adaylar açısından önemli dedik. Ancak Giresun’da adayların belirlenmesinde asıl etkin olan isim Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli olacaktır. Üç dönem kuralı nedeniyle bu seçimlerde aday olamayan Canikli, bakanlık göreviyle zirveye taşıdığı siyaset serüvenini, parti içi görevlerle yine etkin bir biçimde sürdürecektir. Bunun için adayları belirlerken siyasi geleceğinde uyum içinde çalışabileceği bir ekip oluşturmak isteyecektir. Giresun siyasetinin "Nurettin abisi" ağabeyliğini yapacaktır...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap