SON DAKİKA



Haber > Giresun > YÖK: Görevi bırak Cevdet bey!

YÖK: Görevi bırak Cevdet bey!

Karadeniz Özel

31 Mayıs 2019 Cuma - 10:12




Giresun Üniversite’nde kriz! AK Parti temsilcileri ve Giresun Üniversitesi Rektörü Cevdet Coşkun arasında ‘üniversiteyle alakalı’ yaşanan anlaşmazlık nedeniyle YÖK tarafından görevinden istifa ettirildiği iddiaları şok etkisi yarattı





// Karadeniz Özel // Erkan BAŞKIRAN // Giresun dün şok eden bir istifa haberiyle sarsıldı. Giresun Üniversitesi Rektörü Cevdet Coşkun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla sağlık sorunlarını gerekçe göstererek, rektörlük görevini bıraktığını duyurdu. Coşkun “Bugün itibariyle yürütmekte olduğum Giresun Üniversitesi Rektörlüğü görevimden sağlık sorunlarım nedeniyle istifa ettim. 20 Mayıs 2011 tarihinden beri Dekan, Rektör Yardımcısı ve Rektör olarak hizmet ettiğim Üniversitem için bundan sonra da öğretim üyesi olarak hizmet etmeye devam edeceğim. Üniversitem için her şeyin daha güzelini, daha hayırlısını temenni ediyorum. Hakkınızı helal ediniz” dedi.

ANLAŞMAZLIK YAŞANDI İDDİASI

Rektör Coşkun’un bu açıklamasının ardından gözler Giresun Üniversitesi’ne çevrildi. İddiaya göre Rektör Coşkun’un Giresun’da iktidar partisiyle ters düştüğü, üniversiteyle ilgili bazı konularda anlaşmazlık yaşandığı ve kendisine baskı yapıldı öne sürüldü. Bu anlaşmazlıkların üzerine ise Yükseköğretim Kurulu (YÖK) harekete geçerek Coşkun’u Ankara’ya davet etti. Coşkun’un burada istifası istenerek, görevden el çektirildiği iddia edildi.




Öztürk’ten istifayla ilgili ilk yorum:

‘Mahkeme kadıya mülk değildir…’





İstifanın ardından Karadeniz’e konuşan AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, “Şöyle bir söz vardır, ‘Mahkeme kadıya mülk değildir…’ sayın rektörümüz de yorgunluğunu bahane ederek görevden ayrılmak istemiştir. Biz de çok üzüldük. Kendisi sevdiğimiz ve başarılı bulduğumuz bir arkadaştır. Partimizle ters düştüğü iddiaları ise tamamen asılsızdır. Öğretim üyesi olarak üniversitemize hizmet etmeye devam edecektir” dedi Coşkun, rektörlük seçimlerinde eski Rektör Aygün Attar’dan az oy almış anca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektörlüğe atanmıştı. Bir önceki Rektör Attar da dönemin AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ile sorunlar yaşamış, bir takım anlaşmazlıklar ortaya çıkmıştı.
 
Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap