SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Giresun'da mega projeler

Giresun'da mega projeler

28 Nisan 2015 Salı - 10:09








Giresun için mega projeler bir bir hayata geçiyor. Ordu-Giresun Havalimanı'nda son aşamaya gelindi. Pist çizgileri dahi çizilen havalimanında üst yapı; iç ve dış hat terminalleri, bakım ve ikmal binaları, kule ve çevre düzenlemeleri süren havalimanında bir aksilik olmazsa ilk tarifeli uçuşlar 26 Mayıs’tan itibaren başlıyor. Faaliyete geçtiğinde hem Ordu hem de Giresun adına çok şeylerin değiştirecek hava ulaşımı sayesinde; turizm, sanayi, eğitim alanları başta olmak üzere birçok alanda olumlu gelişmeler olacaktır. THY’nin 26 Mayıs tarifeli uçuşlarında yer alan Ordu-Giresun Havalimanı hayırlı olsun. Yapılamaz, hayal ürünü olarak görülen Ordu-Giresun Havalimanı bölgede son yıllarda hayata geçirilen en büyük ve en önemli projelerden biridir. Giresun için bir diğer mega proje olan ve yarım asırlık bir hayal olan, Giresun’u güneyiyle buluşturacak ve İç Anadolu üzerinden Akdeniz'e bağlayacak en önemli geçiş noktasında bulunan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Tüneli’nin temeli de cumartesi günü atıldı.

Temeli Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş tarafından atılan Eğribel Tüneli yaklaşık 1 milyar liraya (eski parayla 1 katrilyon) mal olacak. Tamamlandığında 5 bin 909 metre uzunluğuyla Türkiye’nin 3. en uzun tüneli olacak. Yine bir diğer büyük proje olan 2. Organize Sanayi Bölgesi de Bulancak’ta hızla hayata geçiyor. Yer tahsisi yapılması aşamasına gelen 2. OSB de hayata geçtiğinde; sanayi yatırımı ve istihdam açısından Giresun’u rahatlatacak çok önemli bir proje. Ordu-Giresun Havaalanı, Eğribel Tüneli ve 2. OSB büyük ve önemli projeler olmalarının yanında birbirini tamamlayan ve Giresun’u geleceğe taşıyacak projeler. Giresun’un ulaşım altyapısına ve ekonomisine can verecek olan bu projeler hayata geçtiğinde, bugüne kadar sadece karayoluna mahkum olan Giresun’un gerçek manada kabuğunu kırmasına vesile olacaktır.

Şimdi hedef daha da büyük olmalıdır! Duble yolların, havaalanının ve Eğribel Tüneli'nin getireceği avantajlar; demiryolu ve denizyolunun da planlanması ve etkin kullanılmasıyla ulaşım altyapısı eksiksiz kılınmalıdır. Tarihi boyunca denizden hem ulaşım hem de geçim anlamında en fazla faydalanan illerin başında gelen Giresun bugün adeta denizi unutmuş/unutturulmuş bir durumda. Bırakın başka mal ve emtiaları kendi ürettiği fındığını bile kendi limanından ihraç edemez duruma getirilmiş... Şimdi öncelik Giresun Limanı'nın canlandırılması, ardından demiryolunun da mutlaka Giresun’a ulaştırılması olmalıdır... Siyaset mi? İşte siyasilere düşen tüm bunları takip etmek ve hayata geçirmek. Hadi kolay gelsin!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap