SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Gürcüler esnafı bitirdi

Gürcüler esnafı bitirdi

26 Aralık 2015 Cumartesi - 10:30








Sarp Sınır Kapısı’nın açılmasıyla birlikte vatandaşların araç tamiri ve yedek parça için Gürcistan’a akın ettiğini belirten sanayi esnafı, "Dayanacak gücümüz kalmadı. Birçok arkadaşımız kepenk kapattı. Hepimizin sonu aynı yola gidiyor" sözleriyle isyan etti.

98_2

DAYANAMIYORUZ

Trabzon’un Değirmendere Mahallesi’nde oto tamirciliği ve yedek parçacılık yapan sanayi esnafı bu günlerde sıkıntılı günler geçiriyor. Sarp Sınır Kapısı’nın açılmasının ardından araç yedek parçaları ve tamirleri için vatandaşların Gürcistan’a akın etmesi Trabzon’daki küçük esnafı iflasın eşiğine getirdi. 

ZOR DURUMDAYIZ

Herkesin durumuna göre bakım ve tamir yaptırdığını belirten esnaf, "Bizler burada çok pahalı işçilik yapmıyoruz. Vatandaşımız biraz milliyetçi olsa bizi ayakta tutar. Ama bu şekilde Batum’a giderek oradan yedek parça ticareti yapanlar bile var. Bu durum bizi zora sokuyor" dedi.

76_12

PAHALI DEĞİLİZ

Sanayide iş olmadığı için birçok esnafın kepenk kapattığını belirten Ahmet Yazıcı, "Burada herkes evine ekmek getirmek için çalışıyor ama son dönemlerde maalesef çok zor günler geçiyoruz. Bizler kimseye pahalı iş yapmıyoruz. Vatandaşımız ucuzluğu bahane ederek Batum’a gidiyor, hem eğleniyor hem aracını yaptırıyor" dedi.

Kemal BEKTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap