SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > İyi ki borç batağındaymış...

İyi ki borç batağındaymış...

07 Nisan 2015 Salı - 10:30








Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, düzenlediği bir basın toplantısıyla 2. döneminin 1. yılını değerlendirerek, Giresun Belediyesi borç batağında söylentilerine cevap verdi. Aksu; "Türkiye’nin en borçsuz, en iyi ekonomiye sahip belediyesiyiz" diyerek; "AKSA, Vergi Dairesi, SSK borcumuz yok. İşçilere borcumuz yok. Son 6 yılın en çok büyümesini yakaladık. Bu nedenle projelerimizi çok rahat gerçekleştirebiliyoruz. Belediye batıyor diyenler kendi belediyelerine baksın" diye konuştu. Gerçekleştirdikleri projeleri ve hizmetleri de anlatan Aksu, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkaracakları 7 milyon liralık Keşap Durağı Meydan ve Otopark Projesi hakkında da bilgiler verdi. Aksu, "Bu projeyle Giresun ikinci bir prestij alanı kazanacak. Kazancılar Yokuşu’nun eğimi düzelerek Kale’ye çıkış rahatlayacak. Bu yıl asfalt yılı olacak. 3 yıllık bordür taşımız hazır.

Doğalgaz ve diğer kazıların yıprattığı tüm bölgeler yenilenecek. Sokakbaşı Kültür Merkezi projesini 2016 yılında başlatmayı planlıyoruz. Aksu Deresi ile deniz arasına güzel bir proje hazırladık. Gedikkaya projemiz, kapalı pazar yeri projelerimiz gündemimizde. Kale’ye kademeli asansör projesi için çalışmalar sürüyor. Giresun Belediyesi çalışmaya aralıksız devam ediyor. Biz Giresun için çalışıyoruz" dedi. İktidarın uygulamalarını da eleştiren Aksu, çöplerin Çanakçı’daki tesise taşınamamasının sorumlusunun kendisi olmadığını, Giresun Valiliği’nin Katı Atık Birliği’nin başkanlığını yürüttüğünü belirterek, "Aktarma istasyonu için 1,5-2 dönüm kapalı alana ihtiyaç var. Bazı yerler bulundu. Olmadı. 6 aydır tesis hazır bekliyor. Aksu’daki o dağı kaldırmalıyız. Bunu en çok ben istiyorum. O çöp dağı Giresun’a yakışmıyor" diye konuştu.

CHP’nin, yani muhalefet partisinin belediye başkanı olan Sayın Kerim Aksu, yaptıklarını/yapacaklarını böyle sıralıyor ve oldukça rahat bir görüntü veriyor. İktidara rağmen bu kadar hizmeti ortaya koyabilmek ve borç batağında diye dedikodu çıkarılan bir belediyeyi borçsuz ve gelecek yatırımların şimdiden malzeme altyapısını hazır hale getirip hizmet üretmeye devam etmek başarıdır. Sadece bu da değil. Kerim Aksu, her daim gülen yüzü ve halkın içinde olmasıyla da başarılı bir profil çiziyor ve kendinden beklentileri boşa çıkarmayarak her zaman karşılamaya devam ediyor. 7 Haziran seçimlerinde CHP’nin en güçlü ismi olmasına rağmen, hırs yapıp adaylık noktasında da bir adım atmaması ve emanetinin/Giresun’un başında kalması değerini bir kat daha arttırdı. Döneminin sonuna kadar belediye başkanlığı görevini sürdürecek olan Sayın Aksu’nun 2019'da CHP’nin en güçlü adayı olacağını da şimdiden söylemek yanlış olmaz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap