SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Mahkeme kapatılmadı

Mahkeme kapatılmadı

03 Temmuz 2016 Pazar - 11:15




Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, TEK-ART Medya Merkezi’ni ziyaret etti.





Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Bölge Adliye mahkemelerinin sayılarını 12’e çıkarırken, Trabzon’u da içine ilave ettirdiklerini belirterek, “Yeri temin ettikten sonra mevcut mahkemeyi, Bölge Adliye Mahkemesi yaptık. Şu anda yapılan mevcut Bölge Adliye Mahkemesi binası kapatılmış falan değil. Bu tereddüdü kesinlikle giderelim” dedi

 Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Genç, Rusya ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerle ilgili, “Bölgede bir Türkiye ve etrafında komşular var. Bir şekilde sıkıntılar yaşanmış. Ama hep sıkıntılı şekilde de sürdürülemez. Dış politikada ‘kazan- kazan (win-win)’ esası vardır. Sürekli olarak ne husumet olur ne de dostluk. Dost dersiniz, gol yersiniz. Türkiye hemen yanı başında olan hadiselerde, süper güçler veya büyük devletlerin gelip orada alel-usul hareketlerinde en azından fiilen orada müdahil olmasa bile kendi hukukunu çiğnetmemeliydi. Rusya ile yaşanan, bunun bir örneği oldu. Rusya ve bizim menfaatlerimiz açısından yeni bir değerlendirme yapıldı. Bunu da olumlu karşılıyoruz” dedi.

Maçka deresi yolu üzerindeki kömür ocaklarının kaldırılması gibi bir düşünce var mı? İdeal anlamda kaldırılmasının söz konusu olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Ancak fiili ve pratik anlamında bu kolay bir iş değil. Ama doğalgaz bütün hayata yayıldığı zaman şehrin kömüre ihtiyacı azalacağı için belki nakil veya başka bir faaliyete geçmeleri söz konusu olabilir. Orada 471 tane esnafımız var ve 110 ile 120 arasında esnafın orada entegre olarak çalışması gerek” dedi.

Çimento Fabrikası ne zaman kalkacak? Fabrikanın sökülmeye başlandığını belirten Başkan Genç, “Fabrika şu anda komple buradan kalkıyor. Fabrikanın alanı da vatandaşın alanı. Ne yapacağıyla ilgili bizden bir talebi şuanda yok. Oradaki yasal hakları ne ise onu kullandıracağız. Fabrikanın sahibine bacalı bir tesis değil, sadece paketlemenin olabileceği bir yer tahsis ettiler Akoluk mevkiinden. Burada çalışanların da 3’te 2’si buradan yine ekmek yiyecek” dedi.

Hem Avni Aker Stadyumu’nun orası hem de Trabzonspor tesislerinin orası ne olacak? Tesisler ile ilgili henüz bir kararın verilmediğini belirten Başkan Genç, “Avni Aker Stadyumu, Yavuz Selim ve 19 Mayıs Spor Salonu ile ilgili bizim şartımız ve seçimden önce risk alarak verdiğimiz bir sözümüz var; bu alana inşaat yaptırmayacağız. Tamamıyla yeşil alanın olduğu büyük bir park olacak. Bende kendi görevimi benden sonrakine devrederken eğer yeşil alanı 1 metrekare dahi arttırabilirsem sırf bundan dolayı kendimi başarılı addedeceğim” ifadelerini kullandı.


Artık milliyiz!..

Türkiye’nin Başkanlık sistemine hazır olduğunu düşünüyor musunuz? Halk tarafından başkanlık sisteminin çok iyi anlaşılmadığını belirten Başkan

Genç, “Başkanlık sistemini iyi anlatmamız gerek. Çünkü şu andaki istikrarlı yapı her zaman, her seçimde devam edecek anlamına gelmez. Başkanlık sisteminin ne olup ne olmadığını iyi analiz etmek gerek. Başkanlık sistemi, sanki Cumhurbaşkanı’mızın şahsına münhasır bir sistem olarak gösteriliyor. Benim mesleğim hukukçuluk. Anayasanın 104. maddesine bakıldığında Cumhurbaşkanı’mızın yetkileri var. Başkanlık sistemindeki yetki ve sorumluluklara baktığımızda yüzde yüz olarak daha az yetki ve sorumluluk var. Çünkü ‘Darbe Anayasası’na göre hazırlanmış. Cumhurbaşkanlığımız, devlet başkanlığı sisteminde modlanmış durumda. Cumhurbaşkanlığı her şekilde devletin güdümünde olacak ve aşağıda bir parlamento olacak. Belli işleri yapabilen bir iktidar yapılabilecek şekilde modlanmış bir Darbe Anayasası. Onun için çok yetki var” dedi

Vatandaş bize oy verdi


Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra, Ortahisar Belediyesi yeni kurulmuş bir belediye ve bu belediyenin ekonomik durumu nasıl, şartları nasıl, sizin sıkıntılarınız var mı? Yeni büyükşehir yapılanmasından sonra, yeni ilçe belediyesi yapılanmasının kurulum sürecinin kadrolanmasından yapılanmasına kadar ve bunları yaparken de hizmetin aksamamasının kolay bir şey olmadığını belirten Başkan Genç, “Bunlardan dolayı müteessir ya da müşteki değiliz. Çünkü ‘bu işleri yapın’ diye vatandaşlarımız bize oy verdi. Önemli bir süreç geçirdiğimizi düşünüyoruz. Ama halen daha devam ediyoruz. En önemli örneği fiziki yapılanmamızda Zağnos’taki 25 dönümlük taşınmazı satın aldık. Orada Belediye ve Kaymakamlık binamızı yapıp, daha sonra oradan denize doğru orayı açıp, Ticaret Odası’na kadar gideceğiz. Ancak her şey aslına uygun, bir dönüşüm mantığı ile beraber yapılacak. Her zaman dediğimiz gibi yıkan bir belediye başkanı olacağız. Yıkacağız ama yıktığımızın yerine asla yıktığımız kadar bina asla yapmayacağız” dedi.

Ders çıkardık

Halkın 7 Haziran’da, ‘Biz size tek başınıza iktidar vermiyoruz’ dediğini belirten Başkan Genç, “Biz bunlardan ders alıyoruz. Bizim de eksiklerimiz vardır. Neticede iradenin sahibi millettir. Millet ne demişse, onun gereğini yerine getirmemiz gerekir. Milletimiz bize gene uyarıyı yaptı ama hemen akabinde o istikrarlı dönemin devamı için yine tek başına iktidarız” diye konuştu.

Mahkeme kapanmadı

Bölge İdare Mahkemesi’nin durumu ne olacak? Bölge Adliye Mahkemesi’nin önce 9 tane kurulduğunu sonra sayısının 12’ye ve 15’e çıktığını belirten Başkan Genç, “Sayı 12’ye çıkarken, Trabzon’u içine ilave ettirdik. Ben İl Başkanı olduğum sırada olmuştu. Yeri temin ettikten sonra mevcut mahkemeyi Bölge Adliye Mahkemesi yaptık. Şu anda yapılan mevcut Bölge Adliye Mahkemesi binası kapatılmış falan değil. Bu tereddüdü kesinlikle giderelim. Şöyle bir durum var; bölge adliye mahkemelerinin 7 tanesi açıldı. Kalan 8 tanesini de etap etap açılacak. 8 mahkemenin ilk 4’ü 2017’de ikinci 4’ü de 2018’de açılması planlanıyor. 2017’de inşallah ilk etaba girebilmek için ısrarla bakanlığa talebimiz oldu” dedi.


Misyon üstlendik

Yavaş yavaş kent genelinde uygulama kültürünün oturacağını ifade eden Başkan Genç, “Bu şehir için imar bütünlüğü çok önemli. ‘Şu anda Trabzon’da pratikte ne gördük bu büyükşehrin faydalarından?’ diye sorular sorulabilir, eleştiriler de yapılabilir. Ama bunun için henüz çok erken. İleriye doğru adım adım Trabzon, Büyükşehir vizyonunun gerektirdiği hizmetleri alacak. Bunun için söz verdiğimiz bir takım projelerimiz var. Gerek Pelitli, gerek Beşirli’deki ekopark, gerek Zağnos’ta yapacak olduğumuz Tünel Akvaryum gibi projelerimiz mevcut. Onlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir Belediye’mizin özellikle Gülcemal ve Çamoba parkı gibi, şehre ayrı bir artı değer kazandıracak projeleri var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, çok önemli bir misyon üstlenmiş durumda ve şehirde çok dinamik bir yapının önünde gidiyor. Biz milletvekillerimiz ve Belediye başkanlarımız bu dönemi fırsata çevirip, bir şeyler yapmaya ve hizmet vermeye gayret ediyoruz, edeceğiz de” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap