SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > O imzaları içime sindiremiyorum

O imzaları içime sindiremiyorum

17 Ocak 2016 Pazar - 11:13




Genç, "Bu ülkenin ekmeğiyle yetişmiş, bilim insanı olmuş veya diğer tanımıyla aydın olmuş kişilerin, devleti uluslararası arenada töhmet altında bırak





Ortahisar Belediye Başkanı Avukat Ahmet Metin Genç, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" adıyla bin 128 akademisyenin imzaladığı bildiriye tepki gösterdi. Genç, yaptığı yazılı açıklamada, devletin bağımsızlığını tehlikeye atan ve vatandaşların güvenliğini ortadan kaldıran terörün hiçbir şekilde masum gösterilemeyeceğini vurguladı. Son zamanlarda komşu ülkelerde yaşanan politik argümanların Türkiye'ye de yansıtılmak istendiğini belirten Genç, şöyle devam etti:

ÖYLE BİR MİLLETİZ Kİ...

"Biz öyle bir milletiz ki bazen müdahale gerektirdiği zaman her ne olursa olsun bunu yapabilecek azmimiz, kararlılığımız ve inancımız vardır. Bizim, ülkemizin bağımsızlığı adına, ülkemizde yaşayan 75 milyon insanın bağımsız yaşaması adına yaptığımız gayretleri ve alınan güvenlik tedbirlerini, herkesin eşit vatandaş olarak yaşaması adına hükümetimizin attığı adımları, demokratik özgürlükler adına atılan adımları, bu gruplar suistimal ediyor. Şu anda da devletimizin o bölgelerde yaşayan insanların güvenliğinden dolayı attığı adımları maalesef üzülerek belirtiyorum ki bu memleketin yetiştirdiği insanların, sıfatları ne olursa olsun hiç görmezlikten gelmesi, sanki devletin vatandaşlarına farklı bir muamele ediyor gibi bir algı yaratması ve bir bildiri ile beraber bunun alenileştirilmesini kabul etmek mümkün değildir."

FARKLI BİR KULVAR

Genç, bildiriye imza atanları kınadığını dile getirerek, şunları kaydetti: "Bu ülkenin ekmeğiyle yetişmiş, bilim insanı olmuş veya diğer tanımıyla aydın olmuş kişilerin, devletini uluslararası arenada töhmet altında bırakacak bir bildiriyi tamamen ön yargılarla imzalaması çok üzüntü verici bir durumdur. Buna karşı da toplumumuzda, milletimizde bir hassasiyetin olduğunu, geliştiğini görüyorum. Bizim memleketimizin insanının, devletin güvenliği, selameti söz konusu olduğunda veyahut bu toprakların bağımsızlığı söz konusu olduğunda, devletin aldığı tedbirleri farklı yönlere çekerek, farklı bir kulvara girmelerini kabul etmek mümkün değil. Bunu en basitiyle içime sindiremiyorum."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap