SON DAKİKA



Haber > Ordu > AFAD Başkanı Sezer: Karadeniz’de bine yakın toprak kayması ve heyelan oldu

AFAD Başkanı Sezer: Karadeniz’de bine yakın toprak kayması ve heyelan oldu

09 Temmuz 2023 Pazar - 13:33




AFAD Başkanı Yunus Sezer, Karadeniz Bölgesi’nde yaklaşık 130 kilogram yağış alındığını, buna bağlı olarak bine yakın heyelan ve toprak kayması olduğunu ve 15 ile yeniden turuncu uyarı verildiğini belirterek, çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü söyledi.





Ordu’da etkili olan sel ve toprak kaymalarının ardından ekiplerin çalışmaları sürüyor. AFAD Başkanı Yunus Sezer, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve beraberindekiler ile birlikte dün gece yağıların ardından taşan Bülbül Deresi’nde incelemelerde bulundu.

“BİNE YAKIN TOPRAK KAYMASI VE HEYELAN VAR”

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Sezer, “Çok şükür dün gece yarısından itibaren yoğun bir şekilde yağış almamıza rağmen, taşkın olmasına rağmen Ordu merkezimizde herhangi bir can kaybı meydana gelmedi, zararlar var. Bunların da zarar tespit ekiplerimiz şu anda sahada çalışmalarını devam ettiriyorlar. En kısa sürede bunlarla ilgili olarak da vatandaşımızın yarasını saracağız. Burada hem Cumhurbaşkanımızın, hem İçişleri Bakanımızın burada her türlü destek ve yardımın yapılması yönünde talimatları var bizlere. Bunları yerine getireceğiz en kısa sürede. Karadeniz Bölgesi’nde yaklaşık 130 kilogram yağış alındı, büyük bir yağış. Buna bağlı olarak bine yakın heyelan ve toprak kayması var. Burada da ekiplerimiz özellikle yerleşim yerlerinin etkilenen alanlarında şu anda dört ekibimiz Ordu genelinde çalışmalarını devam ettiriyorlar. Burada da yine vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm çalışmalar en hızlı gerçekleştirilecek” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap