SON DAKİKA



Haber > Rize > Rize Belediye Başkanı hafif raylı sistemi açıkladı… Mega projeye yeşil ışık!

Rize Belediye Başkanı hafif raylı sistemi açıkladı… Mega projeye yeşil ışık!

Karadeniz Özel

22 Ekim 2022 Cumartesi - 11:52




Başkan Metin, Hafif Raylı Sistem Projesinin uzun vadede hayata geçirilebileceğini belirterek “Belediye olarak bu proje ile ilgili çalışma içerisindeyiz” dedi.





Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, basın toplantısı düzenleyerek Rize’de devam eden projelerle ilgili bilgilendirmede bulundu. Belediye Bloklarında çalışmaların devam ettiğini belirten Metin, “Teslim tarihi olarak 2022 yılının sonu olarak belirledik. Kaba inşaatı 15 gün içerisinde bitiyor. Bir taraftan da iç cephe ve dış cephe yapım çalışmaları devam ediyor. Millet bahçesi projesinde 15-20 gün içerisinde ihaleye hazır hale geleceğiz. Denizle buluşan bir proje olacak” dedi.

YAĞLITAŞ’TA DURMAK YOK

Yağlıtaş kentsel dönüşüm projesinde de çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Metin, “Deniz sitesinde zemin iyileştirme işleri tamamlandı. Hafriyat çalışmaları başladı. Akabinde de katlar yükselecek. Taşlıdere kentsel dönüşümde de çalışmalar devam ediyor. Deniz Feneri Sosyal tesisimizi de bir iki ay içerisinde hazır hale getireceğiz. İçerisinde bir deniz müzesi de yapıyoruz. Çevre düzenlemesiyle birlikte şehrimizin yeni bir cazibe noktası haline gelecek” dedi.

VAAT DEĞİL AMA…

Hafif Raylı Sistem Projesi ile ilgili sorulan soruya da cevap veren Metin, “Metro tarzı yatırımlar 1 milyon nüfuslu yerlerde bile zor kendisini geçindiriyor. Biz de konuştuğumuz sistem hafif raylı sistem. Kaldı ki biz de belediye olarak bununla ilgili bir çalışma yapıyoruz. İlk etapta Atatürk Caddesi’nden AVM’ye kadar. Bu bir vaat değil. Olabilir mi diye konuşuyoruz. Bunlar şu anda fizibilite aşamasına bile gelmemiş tasarılar” diye konuştu.

OVİT TÜNELİNİ 150 YILDA YAPTIK

Metin, “Orta ve uzun vadeli bir proje olarak tabii ki yapılması lazım. Bunu zaman zaman konuşuyoruz. Ben bu tür projelere de çok saygı duyuyorum. Neden? 150 yıl önce düşünülmüş Ovit Tünelini ancak yapabildik. 30 yıl önce konuşulan Rize sahil geçidini 15-20 sene önce bitirdik. Tıp Fakültesi’ne, üniversiteye 15 sene önce kavuştuk. Havaalanı hayalimiz bile değildi. Bizim 20 yıl, 50 yıl, 100 yıl sonra yapılacak olan projelerin şimdiden tasarlanması güzel şeyler” şeklinde konuştu.


Hüseyin TERZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap