SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Akçaabat’ta festival coşkulu başladı!

Akçaabat’ta festival coşkulu başladı!

20 Temmuz 2024 Cumartesi - 10:04




Akçaabat’ta düzenlenen 32. 32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali başladı.





Akçaabat’ Belediyesince düzenlenen 32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali çelenk sunma töreni ile başladı.

Törene, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, İlçe Emniyet Müdürü Murat Soysay, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk sunmasıyla başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Çelenk sunma töreninin ardından festival kapsamında kortej yürüyüşü düzenlendi. Festival kapsamında gerçekleştirilen kortej yürüyüşü, renkli görüntülere sahne oldu.

Kortej yürüyüşü ise Abdullah Fazıl Ağanoğlu İlkokulu önünden başlayarak İnönü Caddesi boyunca Hükümet Konağı ve devamında Atatürk Bulvarı’na çıkan kortej yürüyüşü, Atatürk Parkı’nda sona erdi.


Kortej yürüyüşüne Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, İlçe Emniyet Müdürü Murat Soysay, İlçe protokolü, daire amirleri ve Azerbaycan, Kırgızistan, Rusya, Gircistan, Artvin, Bursa, Çanakkale, Kastamonu, Kütahya, Siirt yörelerine ait halk oyunları grupları ile Akçaabat Folklor Derneği katıldı.

EKİPLER SAHNE ALDI

Bu yıl 32’ncisi düzenlenen Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalinin gündüzü şenlikli gösteriler gecesi ise renkli konserlerle devam ediyor.

Festivalin ilk akşamına AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ile ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalin ilk akşamında Rusya, Orhangazi Belediyesi, Kütahya Belediyesi ve Akçaabat Belediyesi Erkek Halk Oyunları ekipleri sahne aldı.


Gösterilerin ardından Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları festivalinin açılış konuşmasını yaptı. Başkan Ekİm konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Dünyanın ve Ülkemizin dört bir yanından buraya coşkumuzu paylaşmaya gelen değerli misafirler, basınımızın güzide temsilcileri, sevgili Akçaabatlılar, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bugün, 32. Sini düzenlediğimiz, Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali'nin açılışında, yenilenen yüzüyle hizmetinize sunduğumuz sahil parkımızda, sizlerle bir araya gelmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum.

Yeşiline, mavisine, yaylasına, denizine doyum olmayan Akçaabat’ımız, her yıl olduğu gibi bu Temmuz ayında da 1c vb1Fe10fcvbstival coşkusu ile bambaşka bir havaya bürünmektedir. Kültürel ve sanatsal yönden kökleri oldukça derinlerde olan kadim bir şehirdir, Akçaabat. Birbirinden değerli sanatçılar bu topraklarda doğmuş, büyümüş ve yetişmiştir. Belediye Başkanı olarak, kültürel yönden böylesine verimli olan bu topraklarda, kültür sanat faaliyetlerini destekleyerek sizlerle buluşturmanın haklı gururun yaşıyorum.

Belediyeciliğin önemli bir bölümünün kültürel ve sanatsal faaliyetler olduğu bilinciyle, yıl boyunca çeşitli alanlarda, çok sayıda etkinliği sizlerle buluşturuyoruz. Kültürel zenginliğimizi artırmak, kültürler arası kaynaşmayı sağlamak, sanatın ve müziğin birleştirici gücünü pekiştirmek için, Akçaabat Belediyemiz tarafından, 32 yıldır, Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları festivali düzenleniyor.

Geçmişten bugüne kadar festivalimizi başlatan, devam ettiren ve bugünlere taşıyan, bize bu kültürel zenginliği miras olarak bırakan belediye başkanlarımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Festivalimizin gündüzlerinin şenlikli, gecelerinin renkli geçmesini temenni ediyorum.

Yurt dışından; Azerbaycan, Rusya ve Gürcistan, Yurt içinden; Artvin, Bursa, Çanakkale, Kastamonu, Kütahya, Siirt illerinden gelen halk oyunları ekipleri ve ev sahibi olarak Akçaabat Folklor Derneği horon ekibi hünerlerini sergileyecekler.


Halk oyunları ekiplerimiz, gün içerisinde şehrimizin belirli noktalarında ve akşamları bu sahnede sizlere gösteriler sunacaklar. Yine bu sahnede, yöresel sanatçılarımızın yanı sıra, bu akşam Öykü Gürman, yarın akşam Merve Özbey ve son akşam Koliva grubu muhteşem konserleriyle bizlerle olacak. Bu vesileyle, "İki devlet, tek millet" anlayışıyla, Can Azerbaycan'dan, Rusya'dan, Gürcistan'dan, Artvin'den, Bursa'dan, Çanakkale'den, Kastamonu'dan, Kütahya'dan, Siirt'ten gelen değerli halk oyunları ekiplerine, Festivalimizi izlemek için burada bulunan tüm misafirlerimize ve her etkinliğimizde olduğu gibi bugün de bizleri yalnız bırakmayan değerli Akçaabat halkına, sanatsever hemşerilerime, şahsım ve ilçem adına şükranlarımı sunuyorum. Bu büyük organizasyonun gerçekleşmesinde finansman desteği sağlayan sponsorlarımıza, destek veren tüm kurumlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. 32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalimizin ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederek; Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.”

AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü ve Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar da festivalle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Konuşmaların ardından Akçaabat Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu solistleri, Semih Piyaleoğlu ve Öykü Gürman sahne aldı.

UNUTULMAZ GECE

Eşsiz sesi ve yorumuyla Karadeniz şarkılarını seslendiren Öykü Gürman, Akçaabatlılar unutulmaz bir gece yaşattı.


Geniş repertuarı ve muhteşem yorumuyla Akçaabatlıların takdirini toplayan Gürman, hem coşturdu hem eğlendirdi.

AA

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap