SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Rize'yi dünya kenti yapacağız

Rize'yi dünya kenti yapacağız

21 Aralık 2015 Pazartesi - 10:39




AK Parti Milletvekili Hasan Karal, yatırımlarla Rize’nin dünya kenti olması için çalıştıklarını söyledi. Karal, “Tek hayalim bu bulvarı açmak. Çalışma





Rize Öğretmen Evi’nde basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya gelen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, yatırımlar hakkında bilgi verdi.

HAVAALANI SON AŞAMAYA GELDİ

Havaalanı projesinin son aşamaya geldiğini söyleyen Hasan Karal, “550 trilyona mal olacak olan havaalanı, Giresun –Ordu Havaalanı’nın iki katı maliyetinde olacak. Orada 35 milyon ton dolgu kullanıldı, Rize’de ise 100 milyon ton dolgu kullanılacak” dedi. Lojistik üs çalışmalarının son aşamaya geldiğini, Çevre Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı’nın birlikte çalıştığını belirten Karal, “Eski para ile 2,5 katrilyona mal olacak olan lojistik üs için 800 dönüm alan doldurulacak” diye konuştu.

PROJE AYLARDIR ASKIDAYDI

‘Mavi Şehir’ projesinin gün itibariyle askıdaki son günü olduğunu bildiren Karal, “Bu proje bir aydır askıdaydı ve bugün itibariyle askıdan indirilecek. İtirazlar olmadı, sadece belediyenin bazı değişikliklere ilişkin isteği oldu. Askoroz deresi ile Çiftekavak arasında 8,5 kilometrelik bir mesafeyi içine almakta, öncelikle sahil projesi için vakıf kurulması gerekiyor” dedi. ‘Varda Suyu’ projesinin ihalesinin verildiğini açıklayan Karal, şöyle devam etti: “Şu an müteahhit şantiye kurma çalışmalarını sürdürmekte. Bu, ülkemizde bir ilke imza atmak demektir. DSİ ilk kez böyle bir projeye imza atmakta ve köy suyu ihtiyacını karşılamakta. Bunun yüzde 70’i Özel İdare’nin, yüzde 30’u ise Kendirli, İyidere, Kalkandere ve Derepazarı belediyelerimizin hissesine aittir.”


PİKNİK ALANI İHALESİ

Isırlık mevkiinde yapılacak olan piknik alanı projesinin ihalesinin yapıldığını kaydeden Karal, “Artık yaz aylarında halkımız rahat bir nefes alacak. Şehir neminden kurtularak, temiz ve doğal bir alana çıkabilecek. Bunun yanında Yusuf Karali Eğitim Merkezi’nin yanında 15 dönüm bir arazi kamulaştırması yapıldı ve burada 130 lojman inşaatına başlayacağız. Ülkemizde Rize ile birlikte 6 tane bulunan Din Eğitim Merkezi artık dünyaya din eğitmeni yetiştirecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 7 vilayeti birbirine bağlayan yolların duble olmadığına dikkat çeken Karal, “Rize’de mahallelerimizi bile birbirine bağlayan yolları duble yol haline getiriyoruz. Reşadiye-Pehlivantaşı yolu 5,5 km ve duble yol haline geliyor. Sanayi sitemizi Çiftekavak’a taşımak istiyoruz. Artık denize doğru büyüyemeyeceğimize göre iç kesimlere doğru büyümemiz gerek. Diyanet Sitesi ile Deniz Sitesi tarihi ömürlerini doldurdular, bunları yıkmak için çalışmalarımız var. Yapılan analizlerde, bu binalarda oturmanın sağlıksız ve tehlikeli olduğunu öğrendik ve bu binaları kısa sürede yıkarak, yerlerine kentsel dönüşüm ile yenilerini yapmak istiyoruz” diye konuştu. Eski Orta Cami’yi yıkarak, sahilden iç kesime doğru bulvar yapmak istediklerini aktaran Karal, “Dere üstlerinin açılması ihalesi yapılmış ancak buralardaki binaları yıkmamız gerek, şimdi tek hayalim bu bulvarı açmak. Bu çalışmalar ile Rize’yi Türkiye değil dünya kenti yapmak istiyoruz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap