SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Serveti kurtardı

Serveti kurtardı

26 Aralık 2015 Cumartesi - 00:41




Trabzon’da son zamanda artan telefon dolandırıcılarına bir yenisi eklendi. Olay, polislerin erken müdahalesiyle son anda engellendi.





Trabzon’un Ortahisar ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi’nde yaşayan Eşref ve Huriye Yılmaz çifti telefon dolandırıcılarına bir servet kaptırmak üzereyken Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro ekipleri tarafından son anda engellendi. Dolandırıcıların akıl almaz teknikler kullanarak göz diktiği Yılmaz ailesinin serveti PTT’de kurtarıldı.

PARAYI ALIP YOLA ÇIKTI

Dolandırıcılar ilk olarak Huriye Yılmaz’ı arayarak, "Eşiniz şu anda karakolda ve ifade veriyor. Terör örgütü ile bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor. Evde bulunan paralarınızı bize yatırın" dedi. Paniğe kapılan Huriye Yılmaz, evde bulunan 75 bin euro, 40 bin TL ve 100 Cumhuriyet altınını alarak dolandırıcıların söylemiş olduğu adrese yatırmak için yola çıktı.

PTT’DE SON BULDU

Uyanık dolandırıcılar aynı yöntemle Eşref Yılmaz’ı da oyalayarak, "Eşinin telefonu incelemede, bu nedenle ona ulaşamazsın" dediler. Yılmaz, durumdan şüphelenerek telefonu kapattı ve 155’i arayarak dolandırıcıların söylediklerini polislere aktardı. Ekipler de bunun üzerine tüm birimlere çağrı yaparak, yaşlı kadının PTT’de para yatırmasına engel oldu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap