SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Şoför esnafına 7/24 hizmet veriliyor

Şoför esnafına 7/24 hizmet veriliyor

12 Ocak 2016 Salı - 10:10








Trabzon Şoförler Odası ile sürekli istişare halinde olduklarını belirten Başkan Mustafa Kuruoğlu: Bir yönetici olarak odamızın başarılı olduğunu düşünüyorum. Bunun takdirini de şoför esnafımız bize 3 dönemdir görev vererek göstermiştir. Şoför esnafına 7/ 24 hizmet vermeye çalışmaktayız...

Trabzon Meydan bölgesinden Çatak, Atakent, Köşk tarafına çalışan Çatak Atakent Dolmuş Durağı Başkanı Mustafa Kuruoğlu, gazetemiz muhabirlerinden Yusuf Arslan’ın sorularını yanıtladı. Kuruoğlu, Trabzon’da dolmuş şoförlerine uygulanan kuralların birçoğunun hususi araçlara uygulanmadığını belirterek, “Bu duruma bir adalet getirilmelidir” dedi. Durağın çalışma düzeni, uygulanan kurallar, yaşanan sıkıntıların konuşulduğu röportajımızda biz sorduk, başkan Kuruoğlu yanıtladı.

HİZMETİN EN İYİSİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ

■ Durağın geçmişinden söz ederseniz... Durağımız 35 senedir hizmet vermektedir ve Erdoğdu Dolmuş Durağı’ndan sonra kurulan ilk duraktır. 13 seneden beri durağımızın başkanlığına devam ederken yaklaşık 8 yıldır Trabzon Şoför Odası’nın Denetim Kurulu Başkanlığını yürütmekteyim. 11 yıldır da yönetimin içerisindeyim.

■ Durak içerisinde kaç araç ve şoför esnafı ile hizmet veriyorsunuz? 2000’li yılların başında minibüs dolmuşçuluğuna geçmeden önce 35 taksi aracımız ile hizmet veriyorduk. Daha sonra 2 taksi dolmuş, 1 minibüs dolmuşu ile birleşince araç sayımız 23 oldu. Vatandaşlarımıza bu 23 aracımızla beraber 80 kişilik şoför esnafı sürekli olarak hizmet veriyor. Bu 80 arkadaşımızdan kimisi mal sahipleriyken kimisi şofördür. Ayrıca biz bu mahallenin çocuklarıyız. Burada vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz hizmetin en iyisini vermeye çalışıyoruz.

GÜZERGÂHIMIZIN SIKINTISI YOK


■ Durak başkanı olarak size gelen şoför arkadaşları işe alırken ne gibi kriterlere dikkat ediyorsunuz? Durağımıza gelen her arkadaşın çalışması mümkün değil. Öncelikle kendisinden belli başlı belgeleri isterken özgeçmişini araştırıyoruz. Özgeçmişi hakkında aklımızda bir soru işareti kalmazsa, çalışmak isteyen arkadaştan temiz kâğıdı, ikametgâh belgesi, ehliyet belgesi gibi dokümanları istedikten sonra eğer uygun koşullar sağlanırsa onu ailemize katıyoruz.

■ Çatak, Atakent Dolmuş Durağı’nın güzergâhı nasıl? Atakent’te bulunan durağımızdan kalkan araçların güzergahı; Erdoğdu Mahallesi, Çatak, Atapark, Tabakhane’den bankalar caddesi olarak bilinen Kahramanmaraş Caddesi’nde bize ayrılmış olan yerde son buluyor. Dönüş yolunda Meydan, Tanjant yolu, Atapark, Erdoğdu Mahallesi’nden Atakent’e gelerek turunu tamamlıyor. Diğer bir durağımız olan Postane durağına giderken Atakent, Atapark, Tabakhane’den Postane’nin önündeki yere geliyor. Dönüş yolunda da meyve sebze hali olan Kadınlar Pazarı, Atapark, Erdoğdu ve Atakent olarak turumuzu tamamlamaktayız. Güzergâhımızda herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz.

Yolumuz yapılmalı

■ Trabzon siyasilerinden beklentileriniz neler? Durağımız olarak çalıştığımız güzergahtaki yol yapım çalışmalarının bir an önce bitmesini istiyoruz. Çünkü araçlarımız çok fazla zarar görüyor. Ayrıca yıllardan beri Atapark kavşağının sıkışıklığından çektiğimiz sıkıntıların önüne geçilmesini yetkililerden talep ediyoruz.

■ Trabzonspor hakkında neler söyleyebilirsiniz? Trabzonspor olmadı mı şehirde huzur kalmıyor. Öyle ki Trabzonspor’un galip geldiği hafta durak içerisindeki şoför esnafı arkadaşlarımız arasında bir huzur ortamı oluşurken mağlup geldiği hafta bütün arkadaşlarımızın yüzü düşüyor.

87_12

Durak istiyoruz

■ Güzergâhınızda yeni açılacak olan Botanik Park’tan beklentileriniz nelerdir? Çatak Atakent Dolmuş Durağı olarak Köşk, Huzurevi, Çam Oba Mahallesi, Erdoğdu Meydan hattında çalışıyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon’a kazandırılacak olan Botanik Park ile şehrimiz güzelleşiyor. Hizmet için mahallemizde yapılan parkın yakınında bir yere durak yeri verilirse seviniriz.

■ Durakta uygunsuz hareket eden şoför esnafını nasıl karşılıyorsunuz? Durağımızın yönetim kurulu ile beraber cezasının ölçüsünü değerlendiriyoruz. Eğer aldığı ceza hafif ise yatma oluyor; ama ağır bir ceza uygun görülürse duraktan uzaklaştırmak veya men cezası ile sonuçlanıyor.

DUYARLI OLUNMALI


■ Mahalle halkından şikâyet gelirse nasıl değerlendiriyorsunuz? Mahalle halkımızın durağımıza ilettiği her türlü sorunu en kısa zamanda çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımız bize çok rahat bir şekilde ulaşıyor ve problem ortadan kalkıyor. Ayrıca öğrenci ücretleri konusunda ilkokuldan liseye kadar öğrenci ücretleri konusunda olabildiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

■ Müşterilerinizden ‘Müsait bir yerde inebilir miyim?’ sorusu geldiğinde bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Şehir içinde bizim uymamız gereken kurallara olabildiğince uymaya çalışıyoruz. Ancak mahallemize geldiğimiz zaman vatandaşların elinde herhangi bir yük olabiliyor. Bu konuda da mahalle halkına yardımcı olmaya, indirme noktalarını vatandaşın talebine göre değerlendirmeye çalışıyoruz. Müşteri istediği her yerde inmek istiyor. Ama bize uygulanan kurallar belli ve ceza yiyebileceğimiz yerlerde yolcularımızı indirmememiz gerekiyor. Bu sefer vatandaşla münakaşa yaşanabiliyor. Bu konuda vatandaşlarımızın biraz daha duyarlı olmasını rica ediyoruz.

ADALET GETİRİLMELİ

■ Trabzon’da hususi araçlara uygulanan kuralların dolmuşlara da uygulandığını düşünüyor musunuz? Şehir merkezindeki tüm park sorunları hususi araçlardan kaynaklanıyor. Şehrin ana arterlerinden olan Kahramanmaraş Caddesi sağ ve sol olmak üzere, kimi zaman otopark haline dönüyor. Bu durumun çözümü olarak Trabzon’da artan nüfusa hitap edebilecek araç otoparkının yapılması gerekir. Bunun yanı sıra Trabzon’da uygulanan cezaların birçoğu dolmuş şoförlerine uygulanıyor. Kırmızı ışıkta geçen hususi araçlara ceza uygulanmazken biz yolcu indirip bindirdiğimizden hemen ehliyet ve ruhsat istiyorlar veya arkadan ceza gönderiyorlar. Bu duruma bir adalet getirilmelidir.

■ Trafikte durak olarak sıkıntılar yaşıyor musunuz? Özellikle sabah ve akşam saatlerinde Atapark, Tabakhane rampası içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Trafiğin kilitlendiği bu noktalarda yolların kapasitesi belli. Ama trafiğe çıkan araç sayısı yolların kapasitesinden daha çok. Hem trafiği hem de cebinizi sıkıştırmamak için toplu taşıma araçlarını kullanmanız gerekir.


■ Trabzon’da esnafa yönelik verilecek eğitimi nasıl değerlendiriyorsunuz? Yetkili kurumlar tarafından yapılmasının uygun olduğu düşünülen eğitim programını destekliyoruz. Kendi camiamız olarak şoför esnafına verilecek olan belirli periyotlardaki kurslar ile diksiyon, davranış, genel kültür, turizme katkı amaçlı yabancı dil eğitimi verilecek. Bu program sadece şoför esnafına değil lokantalar, kıraathaneler, yani her kesimden esnafa verilecek olan genel bir eğitim programıdır.

Şoför denetleniyor

■ Şoför esnafı denetleniyor mu? Trabzon Şoförler Odası tarafından uygun görülen hususlar konusunda sürekli denetimler yapılıyor. Periyodik olarak her ay şoförler odasının yöneticileri arasında toplantı yapılarak denetim yapılması gereken yerlere müdahale ediliyor.

■ Trabzon Şoförler Odası ile ilişkileriniz nasıl? Oda başkanımız Turan Altuntaş ile sürekli istişare içerisindeyiz. Yaklaşık 10 yıldır da Trabzon Şoförler Odası’nın denetim kurulu başkanlığını yürütüyorum. Bu konuda bir yönetici olarak başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bunun takdirini de şoför esnafımız bize 3 dönemdir görev vererek göstermiştir. Üyelerimizin işlerini en kısa ve düzgün şekilde odamızda yapmaya azami hassasiyet gösteriyoruz. Odamızın Genel Sekreteri Ömer Hakan Usta bu konuda değerli üyelerimizin işlemlerini yapmak için özen gösteriyor. Biz üyelerimize hizmet anlamında elimizden geleni yapmaktayız. Oda Başkanımız Turan Altuntaş 7/ 24 şoför esnafına hizmet vermeye çalışmaktadır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap