SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Talimatla açıklama yaptılar

Talimatla açıklama yaptılar

23 Eylül 2015 Çarşamba - 09:58




Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, açıklamalarda bulundu.





Kurtulmuş, HDP'li bakanların istifası hakkında "Seçim hükümetinde AB Bakanı ve Kalkınma Bakanı olarak görev yapan iki değerli bakan arkadaşımız Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca, istifa etmişlerdir. Son derece medeni şekilde, hiçbir tartışmaya mahal bırakmaksızın istifalarını çok kısa şekilde gerekçelendirerek ifade ettiler. Arkasından da Sayın Başbakanımız kendileriyle ilgili olarak söyledikleri konularda aynı görüşte olmadığını ve hükümetinizin görüşünü ifade eden bir açıklamayla bu görüşlere katılmadığını son derece medeni ve açık yüreklilikle ifade ettiler" dedi.

Kurtulmuş'un konuşmasından satırbaşları:

Toplantıda ele aldığımız konulardan bir tanesi de Seçim güvenliğinin sağlanması. İçişleri Bakanımız detaylı bir sunum yaptı. Görüşülen tedbirlerle sorunsuz bir seçimi geride bırakacak. Huzur ve bayram içerisinde bir seçim gerçekleşeceğine inanıyoruz.

"İKİ BAKANIMIZ İSTİFA ETMİŞTİR"

  1. seçim hükümetinde AB bakanı ve Kalkınma Bakanı olarak görev yapan iki bakan istifa etmişlerdir. Toplantının başında istifayı Başbakanımıza ilettiler. Bugün Türkiye'de bir koalisyon hükümeti bozulmuş değildir. AK Parti HDP ile koalisyon kurmadı. Bu seçim hükümetinde yer almayı kabul eden bu iki eski bakan kendi iradeleriyle görevi kabul ettiler, bugün de kendi kararlarıyla istifa ettiler. Sanki bir hükümet bozulmuş yada dağılmış gibi bir düşünceye girmeye gerek yok. Başbakanımız en kısa süre içerisinde iki bağımsız adayı bu bakanlıklara görevlendirecek.

"TALİMATLA AÇIKLAMA YAPTILAR"


Öyle görünüyor ki basın açıklamasında ortaya konanların hiç birisi içeride konuşulmamıştı. Anlaşılan o ki bir yerlerden gelen talimatla açıklama yaptılar. Fikirlerinin hiç birini kabul etmek mümkün değil. Bu arkadaşlarımızın görev yapmalarına engel olunmadı.

Siyasal dozu yüksek basın açıklaması yaptılar.

Yeni atanacak Bakanların isimlerini Başbakanımız, Cumhurbaşkanımızla paylaşacaktır.

TERÖRLE MÜCADELE

Örgüt, ülkeyi iç savaşa götürmeye çalışıyor. İnşallah bu terör ortadan kalkacaktır. Bu çerçevede 1 Kasım seçimleri de önemli bri dönüm noktası.


SURİYELİ MÜRTECİLER

Suriye'deki istikrarsızlık ortamı uzun bir süredir devam ediyor. İlk etapta kısa süreli bir düşüncemiz vardı. Ama görülüyor ki Suriyeliler bir süre daha ülkemizde konaklayacak. Burada Suriyeli çocuklarımızın kaybedilmemesi ve eğitimlerini almaları önemli.

Burada okuyan çocukların, yeni kurulacak Suriye'de söz sahibi olacak ve Türkiye dostu olacak bireyler olmasına gayret ediyoruz. Kilis, Gaziantep gibi kentlerde gerekli tedbirleri alacağız. Yerel yönetimlere katkıda bulunacağız.Türkiye bu krizle boğuşurken tüm dünyadan çıt çıkmıyordu. Akdeniz'deki yaşanan faciaya kadar. Türkiye'nin bu hassasiyetine paydaş olmuyorlar. Sadece Akdeniz'de 7 bin 950 kişi son 5 yılda boğularak öldü. Türkiye'nin deniz kuvvetlerinin topladığı sığınmacı sayısı 54 bin kişidir. Biz Suriye botu gördüğümüzde hemen kurtarıyoruz ama başka ülkelerde aynı hassasiyeti göremiyoruz.Mesele Suriye meselesi değil, mesele bütün dünyanın yeni bir göçmen politikasıyla bunu çözmeye niyet etmeleri.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap