SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Tehlike ile koyun koyuna!

Tehlike ile koyun koyuna!

21 Şubat 2017 Salı - 12:55




Genç Çiftçilere Destek Projesi kurnazlığı bir köye karantina getirdi.





Trabzon’un Akçaabat ilçesi Erikli köyünde Osman Altun’un koyunları bir bir telef oldu. Çobanlık yapan Altun’a göre, bu duruma devlet desteğinden yararlanan komşusu yol açtı. Altun, “Devlet bizlere vereceği koyunları yetiştiricilerden alırken yeterince hassas davranmıyor. Bu koyunlar hasta ve bu hastalık insanlara da bulaşıyor. Bütün köy risk altında” dedi. Bu olayın ardından Erikli köyünde karantina tedbiri alındığı bildirildi.

80 KOYUN TELEF OLDU

Trabzon Akçabaat'a bağlı Erikli köyünde 80 koyunun telef olmasının ardından şok bir iddia ortaya atıldı. İddianın sahibi çoban Osman Altun. Altun'a göre, aslında hayvan yetiştiriciliği konusunda bilgisi olmayan bir komşusu “Genç Çiftçilere Destek Projesi” kapsamında ivesi ırkı koyun desteğinden yararlandı.

VAY UYANIKLAR!

Komşusu, Altun'la koyunları bakması için bin lira karşılığında anlaştı. Altun bu koyunları kendi koyunlarıyla birlikte ahırında beslemeye başladı. Ancak koyunlar karaçiçek hastalığından bir bir telef oldu. Altun, bu olaya destekle gelen koyunların neden olduğunu iddia ediyor.


KURNAZLIKLARI PAHALIYA PATLADI

Koyunlarının telef olmasının ardından birçok veterinerle görüştüğünü belirten Osman Altun, Van’dan getirilen ivesi ırkı koyunların hastalık bulaştırdığını ve veterinerlerin de bu durumdan haberdar olduğunu söylüyor. Hastalığın karaçiçek adını taşıdığını belirten Altun, “Şu an benim koyunlarım da o koyunlar da karantina altında” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap