SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ahmet Kaya: “Emekliler derneğimizin mücadelesinin birebir tanığıyım”

Ahmet Kaya: “Emekliler derneğimizin mücadelesinin birebir tanığıyım”

04 Haziran 2024 Salı - 12:18




Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Trabzon Şubesi’nin 23. Olağan Genel Kuruluna katıldı.





Başkan Kaya, TÜED Trabzon Şube Başkanlığı 23. Dönem Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Emeklilerin devlet ve millet için yaptıkları çalışmaların karşılığında, huzurlu ve mutlu bir hayat sürmesi gerektiğini vurgulayan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Gönül istiyor ki, emeklilerimiz bu cennet vatanda huzur içinde, bolluk bereket içinde yaşasın ama maalesef bu noktada değiliz. Emeklimiz köyden Meydan’a gelemez, hafta sonu da köyüne gidemez haldedir” diye konuştu.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün’ün divan başkanı olduğu Genel Kurula, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, EYT Trabzon Şube Başkanı Emre Katipoğlu, sendika temsilcileri ve TÜED Trabzon Şubesi üyeleri katıldı.
Divan Başkanı Ergün, Genel Kurulun açılışında yaptığı konuşmada, TÜED’in yapısı ve çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi, Genel Kurul’a katılanlara teşekkür etti.

BAŞKAN KAYA: “EMEKLİLER DERNEĞİMİZİN MÜCADELESİNİN BİREBİR TANIĞIYIM”

Genel Kurulda konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, kendisinin de Emekliler Derneği Trabzon Şubesi’nin üyesi olduğunu belirterek, “Ben de emekli olduğum ilk gün, Burhan Bayraktar Başkanımızın davetiyle derneğimize üye oldum. Bundan da mutluluk duyuyorum. Çünkü Trabzon Emekliler Derneği, emekli hakları konusunda, emekli mücadelesi konusunda Türkiye’de örnek derneklerden biridir. Ben bir dönem milletvekilliği yaptım, o dönem de bunun en yakın tanığıyım. Özellikle Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilerimize ikramiye verilmesi konusunda, o dönemde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu nezdinde düzenlenen toplantıda yaptığı girişimlerin birebir tanığıyım. Bugün emeklilerimiz dini bayramlarımızda birer ikramiye alıyorsa, bunun müsebbibi, bunun gayret edeni, bunun mücadele vereni Emekliler Derneğimizdir. Ben derneğimize ve başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

“EMEKLİMİZ KÖYDEN MEYDAN’A GELEMEZ, HAFTA SONU DA KÖYÜNE GİDEMEZ HALDEDİR!”

Emeklilerin devlet ve millet için yaptıkları çalışmaların karşılığında, huzurlu ve mutlu bir hayat sürmesi gerektiğini vurgulayan, fakat büyük bir mağduriyet yaşadıklarının altını çizen Başkan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Burada salonumuza baktığımızda, yaş almış büyüklerimizi görüyorum. Ve bu salona baktığımda gerek Trabzon’da, gerekse Türkiye’nin her bir karışında emeği, izi olan insanları görüyorum. Emeklilik böyle bir şey. 25-30 yılını milletine, devletine ve güzel geleceğine harcamış, o yolda emek vermiş insanlarımız, emekli olduklarında huzur içinde, mutluluk içinde, insan onuruna yakışır bir yaşam sürsünler. Ama bugün gördüğümüz acı gerçek şu ki, emeklimiz köyden Meydan’a gelemez haldedir, hafta sonu köyüne gidemez haldedir. Maalesef bu acı gerçeği de konuşmamız lazım. Ve bugün sadece Trabzon’da 182 bin emeklimiz olduğu gerçeğinden yola çıktığımız zaman, bize bu yaşamı, bize bu yoksulluğu reva görenlere karşı da örgütlü olup, bir çift sözümüzün olması lazım.


Biz bunu hak etmiyoruz. Bu cennet vatanda gönül istiyor ki, emeklilerimiz huzur içinde, bolluk bereket içinde yaşasın. Olması gereken budur. Ama maalesef bu noktada değiliz arkadaşlar. Niye o noktada değiliz, bunu sorgulamak zorundayız. Bu cennet vatanın kaynakları, ürettikleri, aslında hepimize yeter düzeyde. Ama ortada bir adaletsizlik var, ortada bir haksızlık var. Türkiye birlikte üreten, adaletle bölüşen bir ülke olmak zorunda. Bunu yapmak da bizlerin görevi. Buna sahip çıkmak da hepimizin görevidir, sadece siyasetçilerin görevi değildir.”

Başkan Kaya, TÜED Trabzon Şube Başkanlığı için yarışan Burhan Bayraktar ve Kemal Aydurmuş’a başarılar diledi.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap