SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Arsin Belediyesinde kriz çıktı! Başkan Bilgin'den flaş karar...

Arsin Belediyesinde kriz çıktı! Başkan Bilgin'den flaş karar...

18 Temmuz 2024 Perşembe - 09:04




Arsin Belediye Meclisi toplantısında Yeniden Refah Partisi’nin tüm önergeleri AK Partili ve MHP’li belediye meclis üyeleri tarafından kabul edilmeyince bu durum Yeniden Refah Partisi meclis üyeleri tepki gösterdi.





Konuyla ilgili Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin önemli açıklamalarda bulundu.Hamza  Bilgin, bir sonraki meclis toplantısını halka açık bir şekilde yapılacağını söyledi.

Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin açıklamalarda; 

Sevgili Arsinliler,




31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, Arsin halkının belediye başkanlığı noktasında şahsımıza ve belediye meclis üyeliği tercihinde meclis üyelerine göstermiş oldukları teveccühü saygı ve minnetle karşılıyorum. Gerçekleştirilen yerel seçimde, Yeniden Refah Grubu 6 meclis üyesi, AK Parti Grubu ise 9 meclis üyesi hakkı kazandı. Arsin halkının vermiş olduğu bu karara herkesin saygı duyması gerektiğini düşünüyorum. Üç buçuk ay içinde, biri olağanüstü olmak üzere beş defa meclis toplantısı yaptık. 4 Temmuz 2024 tarihinde yapılan meclis toplantısında, gündemde olan ve gündem dışı gelen maddelerin bazıları AK Parti Grubu’nun almış olduğu grup kararıyla reddedilmiş ve meclisten geçmemiştir.

Reddedilen kararlar ve maddeler şunlardır:




1)Kadro İhdası(Yapı Kontrol Müdürü kadrosu)

2)Kadro iptal ve ihdası(Plan Proje Müdürü iptali, Etüd Proje Müdürü ihdası)

3)Belediyemize ihtiyaç duyulan müdürlüklerin oluşturulması(Etüd Proje Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Müdürlüğü)




4)İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görev yetki, sorumluluk ve çalışma yönetmeliği

5)Güzelyalı Mahallesi 642. Ada, 10 parselde Belediyemiz adına tescilli arsa nitelikli taşınmazın satışı




6) Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Kadın Girişim Kooperatifine hissedar olunması ve Belediye Başkanına yetki verilmesi

7)ARSENDE GIDA A.Ş.'nin %100 hissesi ile şartsız (İvazsız) Arsin Belediyesine hibe edilmesi

8)ARSENDE GIDA A.Ş.'nde Belediye Başkanına temsil ve ilzam yetkisi verilmesi




1, 2, 3 ve 4. maddeler: Arsin ilçemizin en büyük sorunlarından biri olan imar problemi, özellikle 18. Madde uygulamaları, uzun yıllardır çözüm bekleyen bir meseledir. Bu sorunun üstesinden gelmek ve daha düzenli, yaşanabilir bir kent oluşturabilmek amacıyla İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde daha kurumsal bir sistemin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda, plan-ruhsat birimi, yapı kontrol birimi ve proje müdürlüğü gibi yeni birim müdürlüklerinin oluşturulması ve bu birimlerde profesyonel bir ekip çalışması yürütülmesi kaçınılmaz bir gerekliliktir.

Plan-ruhsat birimi, ilçemizdeki yapılaşma sürecinin daha düzenli ve kontrollü bir şekilde yürütülmesini sağlayacak ve ruhsat işlemlerinin hızlandırılmasına katkıda bulunacaktır. Yapı kontrol birimi, inşaatların mevzuata uygunluğunu denetleyerek güvenli ve standartlara uygun yapılar inşa edilmesini temin edecektir. Proje müdürlüğü ise, ilçemizdeki kentsel projelerin planlanması, uygulanması ve takibi konularında uzmanlaşmış bir birim olarak hizmet verecektir. Bu birimlerin oluşturulması ve etkin bir şekilde çalıştırılması, Arsin'in imar sorunlarının çözümüne büyük katkı sağlayacaktır.

Ancak, AK Parti Grubu’nun bu düzenlemeye karşı çıkışı, ilçemizin geleceği açısından endişe verici bir durumdur. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde yapılacak bu düzenlemelerin hayata geçirilmesi, Arsin’in daha modern, yaşanabilir ve düzenli bir kent olma yolunda atılacak önemli adımlardan biridir. Bu nedenle, bu konudaki siyasi çekişmelerin bir kenara bırakılarak, ilçemizin geleceği için gerekli adımların atılması büyük önem taşımaktadır.

5.madde: Güzelyalı Mahallesi'nde bulunan 642 ada 10 nolu parsel, ihdas parseli olup mülkiyeti Arsin Belediyesi'ne aittir. İmar Kanunu'nun 18. maddesi uyarınca yapılacak olan düzenlemeler kapsamında, ihdas edilen bu taşınmazlar düzenleme ortaklık payından karşılanacaktır. Güzelyalı Mahallesi'ndeki 642 ada 10 nolu parselin düzenleme içinde erimesi, Arsin Belediyesi'nin bu alanda mülkiyet hakkını kaybetmesine neden olacaktır. Bu durum, belediyemizin gelir kaybına ve projelerini hayata geçirmede zorluklarla karşılaşmasına yol açacaktır.

Bu parselin satışından elde edilecek gelirle Arsin’imize bir düğün salonu yapılması şerhi yani şartı koyabiliriz dememize rağmen satışa müsaade edilmemiştir.

6, 7 ve 8. maddeler: 4 Temmuz’daki meclis toplantısında oylamaya sunduğumuz kooperatifler ve şirketle ilgili gündem maddelerini, AK Parti Grubu konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıkları gerekçesiyle bir sonraki Eylül ayı meclis toplantısına bırakılması talebinde bulundular. Yapılan itirazlar ve öneriler sonucunda, yine AK Partili bir meclis üyesinin "Bir sonraki meclis toplantısına tam iki ay var; yaz sezonu bitmiş olacak ve büfenin, halı sahaların ve plajın işletilmesi konusunda bir mağduriyet oluşacaktır." diyerek, meclise bu maddelerin gündemde bırakılarak iki hafta sonra görüşülmek üzere olağanüstü meclis toplantısı yapılması teklifini yaptı ve oy birliğiyle olağanüstü meclis toplantısı yapılması kararını aldık.

6. 7. ve 8. maddelerin içeriği ise şu şekildedir: Günümüzde ülkemizin içinde bulunduğu malum ekonomik sıkıntıların oluşturduğu olumsuzluklar ve beraberinde hükümetin uygulamış olduğu tasarruf tedbirleri üç yıl devam edecektir. Hal böyleyken, belediyeye gelir getirecek projeleri ve vatandaşı rahatlatacak ekonomik, sosyal kültürel faaliyetleri yapabilmek için devletin bazı kurumlarının (İPARD, DOKA, DOKAP, TKDK vs.) vatandaşlara imkân sağladığı projeleri hayata geçirmek amacıyla, belediye bünyesinde oluşturulacak olan ticari bir şirketle kadın kalkınma ve tarımsal kalkınma kooperatiflerine hissedar olarak bu projeleri hayata geçirmek hedeflenmiştir. Belediye bünyesinde şu an aktif faaliyet gösteren bir adet büfe, plaj ve futbol sahası bulunmaktadır. Yakın zamanda sahilde bir noktada daha büfe hizmeti sunulacaktır. İlçe genelinde bu büfe sayılarını, bir tanesi Yeşilyalı’da olmak üzere, dörde çıkarmayı planlıyoruz ve almış olduğumuz kararla bu büfelerde 2 TL’ye çay satmaktayız.

Ancak 2 hafta sonra 16 Temmuz’da yapılan belediye meclis toplantısında, tüm uğraşlarımıza ve çabalarımıza rağmen AK Parti Grubu, Arsin halkına hizmet sunmak için açılan büfelerin 2 TL’ye çay satılmasından rahatsız olmalılar ki bu maddelere ret oyu kullandılar.

Böylelikle Arsin’imize değer katacak bu hizmetler ve projeler AK Parti Grubu’nun ret oylarıyla birlikte engellenmiş oldu.

Mecliste, Arsin’imizin geleceği adına yaşanan bu olayları ve süreçleri göz önüne bulundurarak bir sonraki; 5 Eylül Perşembe günü düzenlenecek belediye meclis toplantımızı siz kıymetli vatandaşlarımızın huzurunda, halka açık bir şekilde düzenleme kararı aldık.

HABER MERKEZİ
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap