SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Bahar Ayvazoğlu’ndan müjde geliyor.

Bahar Ayvazoğlu’ndan müjde geliyor.

20 Mart 2021 Cumartesi - 20:42




Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’ndan müjde geliyor.





AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’ndan müjde geliyor.

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu'ndan down sendromlu çocuklarımıza mühdeler geliyor.
Ayvazoğlu,'' 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık gününde, benim de sözcüsü olduğum TBMM ‘de Down Sendromu ve Otizm Araştırma Komisyonu’nun geçtiğimiz yıl sonunda tamamlanan çalışmaları sonucunda hazırlanan raporumuzun paydaş bakanlık ve kurumlarla yapılan detaylı görüşmelerinin sonuçları ve uygulamadaki farklılıklarını yakın za manda  sizlerle paylaşacak olmanın müjdesini paylaşmak isterim .

Down Sendromu  bir hastalık değil genetik bir farklılıktır. Bu sendromla dünyaya gelen çocuklarımızın sosyalleşmeleri ve eğitimlerini ve toplumsal duyarlılığı sağlamak aileleri başta olmak üzere hepimizin görevi ve sorumluluğudur .
Bu özel çocuklarımızın doğumdan başlayarak mevcut potansiyelini ortaya çıkarabilmesini sağlamak , onları  hayata hazırlamak  özel desteğe gereksinim duyan bu çocuklarımıza gerekli eğitim, sağlık ve istihdam desteğini vermek ve ailelerin yaşadığı sorunları en aza indirgeyerek yaşam kalitelerini yükseltmek sosyal devletin gereğidir. Hükümetlerimiz döneminde özellikle son yıllarda farkındalığı arttırmak için uygulanan politikalara ek olarak Meclis çatısı  altında kurulan Araştırma Komisyonumuzun çalışmalarının sahada karşılığı en yakın zamanda çocuklarımıza ve ailelerimize yansıyacaktır .

Gerçek dostların kromozom saymadığı , eksikleri olmayan fazlaları olan, farklılıkları ile dünyamızı güzelleştiren,+1 farkla hayatımızı anlamlandıran bu genetik farklılığı yaşayan kıymetlilerimiz , özel çocuklarımıza ve ailelerine sevgilerimle''dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap