SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Başkan Kaya’dan vatandaşlara çöp uyarısı

Başkan Kaya’dan vatandaşlara çöp uyarısı

29 Temmuz 2024 Pazartesi - 15:22




Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, vatandaşa çöplerini 19.00-20.00 arasından bırakmaları konusunda çağrıda bulundu.





Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, daha temiz ve sağlıklı bir çevre için çöplerin belirlenen saat ve şekilde dışarı çıkarılması ve gelişigüzel sokağa bırakılmayarak konteynerlere atılması çağrısında bulundu.

Sıcak yaz günlerinde vaktinden önce çıkarılan çöplerin kötü kokulara, çirkin görüntülere sebebiyet verdiğini ve çevre sağlığını tehdit ettiğini belirten Başkan Kaya, vatandaşlardan çöplerini 19:00-20:00 saatleri arasında dışarıya çıkarmalarını istedi.

ÇEVRE SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

Turizm sezonunda şehirdeki nüfus yoğunluğunun arttığına, buna bağlı olarak üretilen çöp miktarında da artışlar yaşandığına dikkat çeken Başkan Kaya, “Nüfus yoğunluğunun arttığı yaz aylarında çöp üretimi de artıyor. Şu anda Ortahisar ilçemizde günlük 320-325 ton çöp toplanıyor. Bu rakam bazen 360 tona kadar çıkıyor. Bunu sağlıklı ve çevreci bir şekilde yönetmemiz için vatandaşlarımıza da sorumluluk düşüyor. Erken çıkarılan çöpler, sıcaktan dolayı kötü kokulara, çirkin görüntülere sebebiyet veriyor. Yiyecek arayan sokak hayvanları çöpleri karıştırarak etrafa yayılmasına neden oluyor. Diğer yandan erken çıkarılan çöplerde sıcaktan dolayı çok sayıda bakteri ve mikrobun üremesi için elverişli ortam oluşuyor. Bu da çevre sağlığını tehdit ediyor. Sokaklarımızın temiz kalması ve çevre sağlığı için vatandaşlarımızdan çöplerini 19:00-20:00 saatleri arasında dışarıya çıkarmalarını rica ediyoruz” dedi.

İŞÇİLERİN İŞİ ZORLAŞIYOR


Gelişigüzel bir şekilde sokaklara atılan çöpler konusunda da uyarılarda bulunan Başkan Kaya, yerlere atılan çöplerin şehrin temizliği ve imajı açısından ciddi bir sorun teşkil ettiğine vurgu yaparak şöyle konuştu:

“Ortahisar’ımızın imajı açısından şehrimizin temizliğine dikkat etmeliyiz. Bu konuda herkese sorumluluk düşüyor. Diğer yandan yerlere atılan ve zamanında dışarıya çıkarılmayan çöpler, turistlerde şehrimizle ilgili olumsuz algılar oluşturarak turizm algısını zedeliyor. Ayrıca, temizlik işçilerimizin işini de zorlaştırıyor."

VATANDAŞTAN HASSASİYET BEKLİYORUZ

Halkın yoğun olarak kullandığı parklarda, sahillerde ve oturma alanlarında çöplerin yerlere atılmasının vatandaşlarda rahatsızlık yarattığını dile getiren Başkan Kaya, “Maalesef bütün uyarılarımıza rağmen bazı vatandaşlarımız, çöplerini yerlere atmaktadır. Özellikle yaz aylarında, hafta sonlarında dinlenmek, nefes almak için sahillere ve parklara akın eden vatandaşlarımız bu çöpler nedeniyle belediyemize çok sayıda şikâyet başvurusu yapmaktadır. Vatandaşlarımızdan bu konuda hassasiyet bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Başkan Kaya, çöplerin ayrıştırılarak konteynerlere atılmasının önemine de işaret ederek, geri dönüşümün hem ekonomik hem de sürdürülebilir çevre açısından büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap