SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Başkan Kaya, engelli gençlerin askerlik sevincine ortak oldu

Başkan Kaya, engelli gençlerin askerlik sevincine ortak oldu

16 Mayıs 2024 Perşembe - 14:26




Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen temsili askerlik törenine katıldı.





Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla 17. Tugay Komutanlığı Şehit Üsteğmen H. Erdal Kurtoğlu Kışlası’nda engelli bireyler için düzenlenen temsili askerlik törenine katılarak gurur ve sevinçlerine ortak oldu.

Programa, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Trabzon İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nuh Tezcan, davetliler ve asker aileleri katıldı.

Başkan Kaya, engelli gençlerin askerlik sevincine ortak oldu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, engelli bireyler, askeri üniforma giyerek temsili olarak temel askerlik eğitimi aldı ve daha sonra yemin ederek askerlik sevinci yaşadı.

Engelli bireyler adına yaş kütüğüne dönem plaketini çakan Mustafa Saka, yaşadığı sevinci şu cümlelerle dile getirdi:
“Her Türk genci gibi, bizler için de çok önemli bir günde kışladayız. Daha önce giyme şansını bulamadığımız bu şerefli üniformayı giyerek bize Devletimiz ve şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sağladığı temsili askerlik uygulaması sayesinde askerlik yeminimizi yaptık. Bize ve ailemize bu gururu yaşattıkları için, Devletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize teşekkür ediyoruz. Bu uygulamanın süresi bir gün olsa da bizim ve ailemizin taşıyacağı bu gurur, bir ömür boyu sürecek.”


Başkan Kaya, engelli gençlerin askerlik sevincine ortak oldu

ALBAY UZUNER: “ÖZEL TERTİP MENSUBU KAHRAMAN MEHMETÇİKLERİMİZLE DAHA DA GÜÇLENDİK”

Garnizon Komutanı ve 17'nci Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Cemil Uzuner, törende yaptığı konuşmada, “Özel tertip mensubu kahraman Mehmetçikler, bugün vatani görevini yapmak üzere birliğimize katılarak yurdumuzun dört bir köşesinden gelen arkadaşlarımızla aynı amaç uğrunda buluşmuştur. Bugün burada ant içtikten sonra onlar da Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz bekçileri olarak Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına katıldılar. Biz bu katılımla daha da güçlendik” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yemin eden engelli bireylere takdir belgeleri ve hediyeleri takdim edildi, toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Tören sonunda, temsili askerler ve ailelerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, kendileriyle tek tek ilgilenerek fotoğraf çekildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap