A+ A-
Yorum
10

Başkan Kaya’dan, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Yayın Tarihi: 29.08.2024 - 13:25
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 30 Ağustos Zafer Bayramının 102. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “30 Ağustos, bu toprakların dünya var oldukça Türk vatanı olarak kalacağının ve Türk Milletinin esareti asla kabul etmeyeceğinin tüm dünyaya ilan edildiği gündür” dedi.


“Bundan 102 yıl önce Büyük Taarruz ile atılan ilk adım büyük bir zaferle sonuçlanmış ve Sevr paçavrası paramparça edilerek Cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır” diyen Başkan Kaya, mesajında şu ifadelere yer verdi:


“30 Ağustos Zafer Bayramımızın 102. yıl dönümünün gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Tarihimizin en karanlık günlerinde, 1919’un 19 Mayıs’ında, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yakılan bağımsızlık ateşi, verilen zorlu mücadelelerin sonucunda 30 Ağustos’ta Büyük Zaferle taçlanmıştır.”


“30 AĞUSTOS CUMHURİYETİMİZİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI GÜNDÜR”


“30 Ağustos; bu toprakların dünya var oldukça Türk vatanı olarak kalacağının ve Türk Milletinin esareti asla kabul etmeyeceğinin tüm dünyaya ilan edildiği gündür. 30 Ağustos; Türk Milletine zorla kabul ettirilmek istenen Sevr paçavrasının paramparça edilerek Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür. 30 Ağustos; dünya tarihindeki en haklı savaşlardan birinin kazanıldığı gündür. İmkânsızlıklar içindeki milletimizin “Ya istiklâl, ya ölüm” parolasıyla emperyalizme diz çöktürerek yaktığı bu bağımsızlık ateşi, sömürgeci devletlerin boyunduruğu altında yaşayan mazlum milletlere de örnek olmuş, dünya tarihinin yeniden yazılmasını sağlamıştır.”


“102 YIL ÖNCE DUMLUPINAR’DA YAKILAN MEŞALE YOLUMUZU AYDINLATMAYA DEVAM ETMEKTEDİR”


“102 yıl önce Dumlupınar’da yakılan meşale yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Cumhuriyetimizin yılmaz bekçisi olan Türk Milleti, “Büyük zaferler, yalnızca büyük milletler tarafından kazanılabilir” diyen Ata’sının açtığı yolda hiç durmadan yürüyecek, yine O’nun ifadesiyle “Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığı askeri zaferlerden sonra; kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Etiketler