A+ A-
Yorum
10

Çankaya: "Hayat kağıtta yazmaz, idareciler gerektiğinde inisiyatif almalıdır"

Yayın Tarihi: 13.09.2024 - 10:16
Çankaya Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Gazi ve Kütüphane Otobüsünü Gündeme getirdi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısında, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Dr. Mustafa Çankaya, engelli bir gazinin yaşadığı zorlukları gündeme taşıdı. Dr. Çankaya, tedavilerine yardımcı olduğu ve tekerlekli sandalyeye mahkum bir gazinin, tedavi randevusu için belediyeden engelli araç talebinde bulunduğunu, ancak gazi kimliğini ibraz etmesine rağmen kendisinden ısrarla engelli raporu istendiğini ve bu durumun işi zorlaştırarak aracın tahsis edilmediğini eleştirdi. Çankaya, "Hayat kağıtta yazmaz, idareciler gerektiğinde insiyatif almalıdır. Gazilerimize karşı en hassas yaklaşımı sergilemeliyiz" dedi.

Ayrıca Dr. Çankaya, geçtiğimiz Kasım ayında hasar aldığı için hizmet dışı kalan ve 9 aydır garajda bekleyen kütüphane otobüsünün çürümeye terk edildiğini belirterek, onarımının yapılmasını talep etti. Çankaya, "Belediyemizin imkan eksikliği varsa kitapları sağlamaya hazırız. Avustralya Büyükelçiliği yardımıyla oluşturulan bu otobüsün atıl bırakılması, yarın başka kurumlara yardım talep ettiğinizde belediyemiz için ne düşünürler?" diyerek eleştirilerini dile getirdi.

Dr. Çankaya’nın bu konuşması üzerine, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Çankaya’ya teşekkür ederek haklı olduğunu belirtti. Başkan Genç, daire başkanına talimat vererek, gazi belgesini ibraz eden vatandaşlara yardımcı olunmasını istedi ve kütüphane otobüsünün de en kısa sürede hizmete girmesi için gerekenlerin yapılacağını söyledi.

Muhabir/Editör:Burak Çimşit