A+ A-
Yorum
10

CHP İl Başkanı Bak'tan Adil Karaismailoğlu'na tepki: "Arada bir de olsa Trabzon'a uğramalı"

Yayın Tarihi: 15.08.2024 - 15:00
CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak açıklamalarda bulundu.
Kaynak:HABER MERKEZİ

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak'tan, AK Partili eski bakan ve Trabzon milletvekili Adil Karaismailoğlu’nun eleştirilerine cevap geldi.

CHP İl Başkanı Bak, “’İtibardan tasarruf olmaz’ diyerek ülkenin kaynaklarını soyup soğana çeviren AKP iktidarının dünyada örneği yoktur. Sayın Erdoğan, sen emekliye vermiyorsun, asgari ücretliye vermiyorsun ama saraylarına veriyorsun, uçaklarına veriyorsun” dedi.

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, AK Parti Trabzon Milletvekili Karaismailoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgi sözlerine sert tepki gösterdi.

İstanbul’un 2036 Olimpiyatları için yarıştığını hatırlatan Başkan Bak, “Trabzon’umuzun evladı, gururumuz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, 2036 Olimpiyatları’nı İstanbul’a kazandırmak için kıyasıya bir yarışın içinde mücadele ediyor. Paris Olimpiyatları’nda yarışan milli sporcularımıza destek olmak hem de İstanbul’un tanıtımını yapmak isteyen Başkanımız İmamoğlu, günlerdir en tepesinden en aşağıdakine kadar AKP’lilerin dilinden düşmüyor. Neymiş İstanbul Evi’nin açılışı yapılmış, İstanbul tanıtılmış. Çok para harcanmış, SGK’ya verecek para bulunamıyormuş ama Paris’te keyif çatmaya para bulunuyormuş. Öncelikle şunu belirtelim ki; Paris’te İstanbul’un tarihinin, bugününün tanıtıldığı İstanbul Evi’nin tüm giderleri sponsorlar tarafından karşılandı. İBB’nin kasasından bir kuruş çıkmadı. Bunu halkımız bilsin. ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyerek, 22 yıllık iktidarlarında ülkeyi soyup soğana çeviren AKP, ‘israf’ kelimesini ağzına alacak son partidir” dedi.

baktan-sert-tepki-2.webp

"ERDOĞAN EMEKLİYE VERMİYOR, ASGARİ ÜCRETLİLERE VERMİYOR, SARAYLARINA VE UÇAKLARINA VERİYOR"

“31 Mart seçimleri, 22 yıllık AKP iktidarının yoksul bıraktığı milyonlardan yediği en sert tokat oldu” diyen Başkan Bak açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“İhtişamlı araç konvoyları ile sık sık haberlere konu olan Erdoğan, ABD’de yapılan NATO zirvesine heyetiyle birlikte 5 uçakla gitti. Makam araçlarını askeri nakliye uçaklarıyla taşıdı. Bırakın seyahatin masraflarını 5 uçağın yakıt parası en az 1 milyon dolardır yani 33 milyon lira. Amerika Başkanı bile Türkiye’ye 1 uçakla geliyor. Otomobillerini uçakla peşinden götüren Erdoğan’ın Sarayı’nın günlük masrafı ise en az 35 milyon lira. Sadece tek bir sarayda 40 saniyede bir asgari ücret harcaması yapılıyor. Van Gölü kıyısındaki Ahlat Köşkü’nün maliyeti 30 milyon liradan 125 milyon liraya çıktı. Okluk Koyu'nda 130 futbol sahası büyüklüğündeki alana yapılan yazlık sarayın maliyeti 2021 yılında 640 milyondu. Erdoğan’ın ‘Cumhurbaşkanlığı Konuk Evi’ adı altında 12 adet sarayı var. Sayın Erdoğan, sen emekliye vermiyorsun, asgari ücretliye vermiyorsun ama saraylarına veriyorsun, uçağın yakıt masraflarına veriyorsun. Sarayların rekor harcamaları dudak uçuklatırken, ekonomik krizin ağır yükünü sırtında taşımak zorunda bırakılan vatandaşlarımız ise geçim derdiyle boğuşuyor. Vatandaşının şükretmesini isteyenler, sabretmesini isteyenler, lüks ve şatafat içindeki yaşamlarını sürdürmeye devam ediyorlar.”

"ADİL KARAİSMAİLOĞLU ARADA BİR DE OLSA TRABZON’A UĞRAMALI "

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, “Trabzonlular neredeyse gazetelere ilan vererek kayıp iktidar milletvekillerini arama noktasına geldi. Vatandaşların hiçbir beklentisine cevap vermeyen iktidar milletvekili Adil Karaismailoğlu’nu ya mecliste tokat atarken görüyoruz, ya da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çamur atmaya çalışırken. Sanki Trabzon’un hiçbir sorunu yok? İşte işe yaramaz siyasetçilerin, işe yaramaz işlerle uğraşmasının sonucu Trabzon’un neden bu kadar zaman kaybettiğinin göstergesidir. Sayın vekil Karaismailoğlu diyor ki "CHP 1950'de neyse bugün de odur diyor." Sayın vekile hatırlatmak isteriz. CHP savaş meydanlarında kurulmuş Kurtuluşun ve Kuruluşun partisidir. Tarih kitapları da böyle yazar. Herkes önce kendi tarihine bir baksın sonra CHP'ye laf etsin” dedi.

"31 MART YEREL SEÇİMLERİNİN MAĞLUBİYETİNİ SİNDİREMEDİLER"

AK Parti'nin Karadeniz Bölgesi’nden aldığı desteğin karşılığını veremediğini ifade eden Bak, “AKP kurulduğu 2002 yılından bugüne kadar en büyük desteği Karadeniz Bölgesi'nden almıştır. O zamandan bugüne kadar Trabzon bölge illerinin başkenti konumunda olmasına rağmen adeta üçüncü sınıf il konumuna itilerek en az yatırım alan, en az gelişen ve en fazla göç verip işsizliğin en fazla arttığı şehir konumuna getirilmiştir. İnsanları açlık sınırında yaşamaya mahkum eden, çiftçiyi perişan, emekliyi ölmekten beter eden, gençlerin umutlarını yok eden sanki sizin iktidarınız değilmiş gibi davranmayı artık bırakın. Biz siyasetçiler iktidar veya muhalefet olarak bu konuda şapkamızı önümüze alıp düşünmemiz gerekirken, 31 Mart Yerel Seçimleri'nin mağlubiyetini içine sindiremeyen AKP'nin bakanları, vekilleri CHP'ye ve Ekrem İmamoğlu'na asılsız ifadeler ve hakaretler etmeye devam ediyor. Kendi siyasi başarısızlıklarını örtme çabalarınız vatandaşın gözünden kaçtığını sanmayın” açıklamalarında bulundu.

Etiketler