SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da

30 Ocak 2022 Pazar - 13:59




Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da açıklamalarda bulundu.





Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaşüstü Kavşağı Alt Geçit Köprüsü, Araklı Özgen Mahallesi Beşikdüzü, Yomra Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde yer alan 931 konut, 78 dükkan, bir ticaret merkezi, katı atık bertaraf ile enerji üretim tesisinin yanı sıra yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

2 MİLYAR 309 MİLYONLUK 95 ESER

Erdoğan, “Fatih Sultan Mehmet Han’ın ebedi vatanımız kıldığı Trabzon’da sizlerle kucaklaşmaktan hasret gidermekten memnuniyet duyuyorum. Şehidimiz Eren Bülbül’ün memleketi Trabzon bizi her zamanki gibi coşkuyla, sevgiyle bağrına bastı. Kalpten kalbe giden bir yol vardır görünmez denir ya kalplerimideki sevgi yolu işte burada tüm samimiyetiyle, güzelliğiyle açıkça ortadadır. Trabzon ile aramıza bugüne kadar kimseyi sokmadık bundan sonra da sokmayız. Trabzon ayağa kalkarsa tüm Türkiye ayağa kalkar. 20 yıldır Trabzon’u da hak ettiği özlemini çektiği eserlere hizmetlere yatırımlar kavuşturmanın gayreti içindeyiz. Elimiz boş gelmedik. 2 milyar 309 milyon lirayı geçen 95 kalem eser ve hizmetin toplu açılışını yapmak üzere bir aradayız. Gençlik ve Spor’da Akyazı Stadı’nın birinci etap tribününü Şenol Güneş stadı içindeki tribün ve futbol sahalarının, ilçelerdeki spor salonları, gençlik merkezleri, öğrenci yurtlarının açılışlarını gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

İLÇELERDEKİ YATIRIMLARI SAYDI


“Tabakhane sosyal alanı, Yomra’da 511 Konut, 24 iş yeri ticaret merkezi, altyapı çevre düzenlemeleri Beşikdüzü kentsel dönüşüm kapsamında 142 konut ve 51 iş yeri, Araklı’da 270 konut ticaret merkezi altyapı ve çevre düzenlemeleri, eski Avni Aker yerine yapan Millet Bahçesi, Vakfıkebir Millet Bahçesi, Pazarkapı balık halinin resmi açılışlarını bugün yapıyoruz. Katı atık bertaraf ve enerji tesisini açıyoruz. Kaşüstü kavşağı ve alt geçit köprüsü, havaalanı pist onarımını hizmete alıyoruz.”

İLÇEDEKİ YATIRIMLAR…

“İlçelere kaymakamlı, emniyet, jandarma, öğretmen evi hizmet binaları yapıldı. Restorasyon çalışmaları tamamlandı. Trabzon Büyükşehir Belediyemiz az önce anlatmıştır. İlçelerde 272 milyon liralık altyapı yatırımını tamamladı. Çok katlı otopark, Yalıncak plajı, sokak geliştirme ve ver düzenleme, 6 tane turizm tesisi, Millet Bahçesi’ne buz pateni pisti kurdu. Yeni otogar, sahil düzenleme, Meydan otogarı, kentsel tasarım projeleri… Ortahisar Pazarkapı kentsel dönüşümü kapsamında konut ve ticari alanlar, tarihi konak restoresi, 7 adet ulaşım ve altyapı projesi bitirildi. Şalpazarı ve Hayrat belediyeleri hizmet binaları tamamlandı. Tonya güneş santrali kurdu. Büyükliman’da çok sayıda ceviz ve aronya ağacı dikimi yaptı. Arsin’de cadde yapımı ve düzenlemesi. Maçka’da kültür merkezi projesi. Yatırımların şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

BİZ FERHAT’IZ SİZ İSE ŞİRİN…

“Milletimize aşkla, sevdayla hizmet ettik. Ferhat ve Şirin… Biz Ferhat’ız, siz Şirin’siniz. Dağları dele dele Şirin’e kavuştuk. Birileri ülkeye ve millete hizmet makamlarını siyasi basamağı olarak görebilir. CHP’nin başındaki zat etrafına topladıklarıyla meseleye böyle bakıyor. Terör örgütü ile yan yana. PKK bir terör örgütü. Meclis’teki uzantısı da malum. Bunlarla el ele kol kola dolaşanlarla milletim yürü der mi? Gabar’da Cudi’de Tendürek’te artık teröristler var mı? Hepsinin inlerine girdik, duman ettik. Tek bir terörist kalmayana kadar devam edeceğiz. En kritik yerleri PKK’dan FETÖ’süne kadar terörle irtibatlı kişilere altın tepside belediye makamında iş verdiler. 44 bin işçiyi belediyeden atıp onların yerine teröristleri doldurdular. Seçimden önce kimsenin ekmeğiyle oynamayacakları üzerine şeref sözü vermişlerdi. Bay Kemal bu sözü verdin. Nerede namus, şeref… Ülkeyi her fırsatta yabancılara şikayet ettiler. Yarın ülkenin başına geçseler aynısını yapıp batıdan talimat alacaklar. Hizmet etmek gibi dertleri yok.”


ÇITAYI KENDİ ELİMİZLE YUKARI TAŞIDIK

“Artık benim hemşehrilerim Bay Kemal’in yalanlarına prim vermeyecek. Açtığım davaların hepsini kazanıyorum. Eğer böyle olmasaydı yüzlerine karşı en ağır hakaretleri edenleri zoraki baş tacı etmezlerdi. Kılıçdaroğlu ve yöneticilerinin sergilediği omurgasızlığın başka bir örneğini bulamazsınız. Sadece muhalefetin kalitesini yükseltemedik. Bunun için de 20 yıla yaklaşan hükümetlerimiz döneminde kendimizle yarıştık. Çıtayı kendi elimizle yukarı taşıdık. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, enerjide bunu yaptık. Her alanda bunu yaptık. Muhalefetin normal bir ülkede yapması gereken şudur. Eğitim altyapısını geliştirdik. Daha fazlasını talep etmeliydiler. Ellerinden gelse mesleki eğitim kurumları başta olmak üzere okullarımızın çoğunun kapısına kilit vuracaklar. Sağlık altyapısını şehir hastaneleri, personeli, ilacıyla gelişmiş ülkelerin önüne geçirdik. İleri projeler teklif etmeliydiler. Yolunu yapmaktan bile acizler şehir hastanelerinin.”

TEKNOFEST KUŞAĞI…

“Biliyorsunuz biz 10 yıl önce milletimize 2023 hedeflerimizi açıkladık. Bu hedeflerin kılavuzunda nice büyük eserleri kazandırdık. 2053 vizyonunu gündeme getirdik. Bu vizyonun ilk hedeflerini oluşturmaya başladık. Siz CHP'den ve diğer muhalif partilerden herhangi bir vizyon hedef proje duydunuz mu, duyamazsınız. Çünkü böyle bir dertleri yok. Çünkü onlara biçilen misyon bu değil. Tutturdular Z kuşağı Y kuşağı. Biz de diyoruz ki TEKNOFEST kuşağı.Bulunduğu yerlere kumpasla gelenlerden siyaseti de, yönetimi de onurla yürütmesini beklemek elbette beyhude çabadır. Kendilerine çeki düzen vermeleri gerekir. İnşallah 2023 bu bakımdan Türkiye için bir temizlenme arınma, yenilenme vesilesi olacaktır.”

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap