SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Engellemeler bizi durduramadı,herkesin sesi oldum

Engellemeler bizi durduramadı,herkesin sesi oldum

18 Şubat 2021 Perşembe - 16:36




AK Parti Trabzon İl Başkan adayı Metin Kaya, basın toplantısı düzenledi.





AK Parti İl Kongresinin yapılacağının akşamı gözaltına alınan Kaya, "İlk adaylığımızın konuşulduğu süre 24 Eylül’de başladı. 4,5 5 ay önce AK Parti’nin il seçimi yoktu. Sadece mevcut başkanımız Haydar Revi adaydı. Bende bu platformda aday olduğumu belirttim. Sonra partiden istifa eden bir arkadaşımız daha aday olduğunu söyledi. O sırada ilçe kongreleri yapıldı. Resmen aday olduğumu açıklamak için 10 Kasım 2020 tarihinde Zorlu Otel’de olaylı bir basın açıklaması ile açıklayamamıştık. Tabi kamuoyu duydu adaylığımızı. 

Bu süreçte engeleme, manipülasyon, engelleme tehdit içerikli olaylara maruz kaldık. Arabalarımıza ağır miktarda cezalar yazıldı. Konuşmalarımız engellendi. Arabalarımın ruhsatları, Ankara Noterler Birliği aranarak iptal edildi. Bunun gibi sayacağım bir çok şey var.  Bu süreci anlatmak istiyorum ki herkesin bilgisinde v belleğinde olsun. Emniyete başkaları tarafından, Trabzon Valiliği tarafından benim sicil sabıka kaydım yayınlattırıldı. Emniyette, emir kulu oldukları için yayınlamak zorunda kaldılar. Emniyete gücenmem, bozulmam falan yok. Ama tabi hukuki mücadeleme devam ediyorum. Trabzon Valiliğinin ceza almasını istiyorum. Daha sonra gelecek insanların önü kesilmesin diye bu süreci kanuni tarafından devam ediyorum.  Kazanacağım bütün parayı, tazminatı, iyi niyetimin göstergesi olarak Polis Vakfına bağışlayacağım. Valilikten alacağım, Polis Vakfına bağışlayacağım. Buradan deklare ediyorum.  Bu süreçte biz yola çıkarken, sloganımız “Sessizlerin sesi, kimsesizlerin nefesi, siyaset yapmak isteyenlerin hevesi olmaya geliyoruz” diyeydi.  Allah’ın izniyle bize yapılan engellemelerde geri durmayarak sessizlerin sesi olmaya devam ettik. Benim gibi tehdit edilen, nefesini çıkaramayan insanlara nefes olduk. Son güne kadar dik duruşumla, hiç bir tehdit ve misillemeye aldırış etmeden korkmadan, dim dik, aileme uzanan ellere rağmen, bütün yönetim kurulumu gizlememe rağmen, dik duruşumu sergiledim. Seçime katılacağımı söyledim. Beni geri çevirebilecek tek şeyin, sayın Cumhurbaşkanımızın “Evet benim bu olaylardan haberim var.  Teşekkür ediyorum veya sen bu işlerle ilgilenme, tamam otur. Misyonunu tamamladın” demesiydi. 

Rize’ye giderken 45 dakika yolun kenarında alı koydular. Ben olmadığımı anladılar.  Seçim öncesi akşam, beni 2020’nin 5. ayında bir aracın sağ koltuğunda otururken, aracın sinde tartışma sonucunda mahkemeye verilmiştim. Bundan dolayı da takipsizlik almıştım. Kağıttam elimde. Bu takipsizlik aldığım dosyanın olayını ne enteresanmış ki Pazartesi akşamı seçimin bir önceki akşamı saat 05:30’da Savcı bey karıştırıyor ve orada bir tane ifadenin noksan olduğunu görüyor, benim ifademin noksan olduğunu görüyor beni tekrar dinlemek için emniyete, polise, savcılığa davet etmiyor. Gözaltına aldırıyor. Allah’ta biliyor, kulda biliyor. Bunun ne amaçla yapıldığını herkes biliyor.  Olsun ben pes etmedim. Bu süreçte dik duruşumu gösterdim. Engellenmemize, bir sürü maddi zarar etmemize rağmen dik duruşumuzu sergeledik. Siyaset yapmak isteyen aradaşlara örnek teşkil ettiğimi düşünüyorum. Ben kendi misyonumu tamamlamış olduğumu düşünüyorum. Partimiz il kongresini yaptı. Katılmak isterdim, orada olmak isterdim. Bu demokratik hakkımdı. Seyreden bütün insanların, siyaset yapmak isteyen bütün herkesin, vatan hainliği yapan parti hariç sağ sol önemli değil benim için. Hangi parti olursa olsun, vatan hainlerini savunmayan partiler dışında konuşuyorum. Hepsine bu tip şeylerin açık olması lazım. Geniş, rahat olmamız lazım. Bu koltukları kullanarak güç elde etmememiz lazım.

Benim ofisimde 5 tane koltuk var. Şu anda 300 milyondan, 10 milyona kadar istediğiniz koltuğu satın alabilirsiniz.  Bizim koltuk sevdamız olmadı. Çok kaliteli süreç yürüttük. 80 tane yönetim kurulu arkadaşım, beni destekleyen 242 imzalı gönüldaşlarımız, hepsine teşekkür ediyorum. Bu gizliliği hep beraber yürüttük. İyi ki Allah böyle nasip etmiş. Çünkü listemizi bunlara verseydik, bizi bir sekilde seçime sokmayacaklardı.  Bizim yönetim kurulunda ismi geçen herkese bunlar çökeceklerdi.  Bu olayı çalışmalarımız böyle geçti. Hepsine teşekkür ediyorum. Taraflı tarafsız, yönlü yönsüz, sağcı, solucu farketmeksizin, arkamda duran, yanımda olan, herkese çok teşekkür ediyorum. Bu partili, partisiz, sağcı, solucu ayırmadan herkes bu duruşa destek verdi.  Son güne kadar ayakta durdum. Emniyet beni gözaltına almasaydı, salona gelecek dik şekilde ayakta duracaktım.

PARTİNİN İÇİNDE MUHALİF SES ÇIKMADI

Bu süreçte partinin içinden hiç bir muhalif ses çıkmadı. Tamamen Trabzon Valisi ve bakanın 2 danışmanıyla uğraştım. Mazhar Yıldırımhan ve Ali Faik Hacıoğlu.. Bunların manipülasyonuyla uğraştık. Bende onlara devletin gücünü arkalarına alarak, hiç bir şey başaramayacaklarını, bu işlerin adamlıkla yapılacağını göstermiş oldum. Bu onlara anlayabilecekse çok büyük derstir. Beni Genel Merkezden de aradılar, milletvekili arkadaşlarımız, iş adamları ağabeylerimiz, aradı…

Hiç bir zaman arkamda ki gücü, Allah sevgisini başka bir şeye tercih etmedim.  Emniyette ki üst düzey arkadaşlar, benle ilgili ister istemez suç duyurusunda bulundular. Bunu ben biliyorum. Polisin bana karşı tutumunu da biliyorum. Ne yaptırılmaya çalışıldığını biliyorum. Emniyetle ilgili sıkıntım olmadı. Valilik çok güdümlü şekilde emniyeti üzerime saldı. Onlarda görevlerini yaptı. Baktığımızda Emniyet Müdürümüz, 2015’ten sonra Trabzon’a gelen en iyi Emniyet Müdürü. Adamcağımız bırakın görevini yapsın. Sizde kendi görevinizi yapın. Bana düşmez ama…Belediye başkanı için şunu söylüyorum. O da bizim için bir şans. Proje adamı, uçuyor. Ama zayıf noktası var. Birisi bir şey dedi mi alıyor peşine. Yapma bunu. Bu şehir için uğraş. Projelerin iyi, saygı duyuyorum. Ama yaptığın küçük hatalar bunları lekeler. Uyma sen onlara. Yarın onlar gidecek, bizler yine burada olacağız. Seni iyi sansınlar, iyi ansınlar..  Bu yapılanların sonunda ben partimle ilgili hiç bir düşüncem ve kaygım yok. Ben normalde 2 ay önce partiye üye oldum. 20 yıldır, bu partiye nasıl hizmet verdiğimi taraflı tarafsız herkes biliyor. Partiye üye olmadan yaptım. Ben Tayyip Erdoğancıyım. Yarın AK Parti’de Tayyip Erdoğan olmazsa, ben onun olduğu yerde olurum. Onun için benim partili olup olmam, çok önemli değil. Ben gönülden hizmet veriyorum. Kimseye yalakalık yapmadım.

Koltuk sevdasında olmadım. Kimsenin peşinde yalvar yakar olmadım. Tayyip erdoğan benim 96’dan beri liderim. Ben Tayyip beyin yakın zamanda, AK Parti’nin içerisinin kuşatıldığını gördüğü için AK Parti ile yollarını ayıracağını düşünüyorum. Ayırana kadar ben AK Parti’ye hizmet etmeye devam edeceğim. Ayrıldığı zaman da ölene kadar ben Tayyip Erdoğancıyım. Tayyip Erdoğan’a hizmete devam edeceğim. Bunu da ülkem için çok iyi şeyler yaptığından dolayı söylüyorum. İyi bir lider, iyi bir insan. Düşüncelerim bundan ibaret..

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap