SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 14.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 14.05.2024

14 Mayıs 2024 Salı - 08:15




Olaylar ve Yaşananlar | 14.05.2024





AK PARTİ’DE DÜĞMEYE BASILIYOR!

AK Parti'de 31 Mart gecesi başlayan seçim sonuçlarını değerlendirme toplantıları devam ediyor. Her hafta Strateji Kurulunu toplayan ve seçim sonuçlarını masaya yatıran AK Parti yönetimi bugün il başkanları ile buluşacak. Toplantıda bazı il başkanlarının değişebileceği belirtilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değişim sürecine yönelik önemli mesajlar vermesi bekleniyor. Bugün yapılacak toplantıda, öncelik olarak koltuğu boş olan illere asaleten başkan atanmasının yanı sıra İstanbul ve Ankara gibi bazı illerin yönetimlerinin değişmesi öngörülüyor. Toplantıda, şehir şehir oy kaybının sebepleri de istişare edilecek. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği toplantı, 31 Mart seçimleri sonrası ilk il başkanları toplantısı olmasından dolayı büyük önem taşıyor.

YENİ ANAYASA İHTİYAÇ MI?

"Yumuşama" veya "Normalleşme" diye adlandırılan mevcut siyasi süreçte yeni Anayasa tartışmaları devam ederken Asal Araştırma tarafından 26 ili kapsayan bir anket yapıldı. Nisan ayında 2 bin kişiyle yapılan ankette, "Yeni bir Anayasa'ya ihtiyaç var mı?" sorusu soruldu. Bu soruya verilen yanıtlar şöyle: Evet: Yüzde 58.3, Hayır: Yüzde 41.7. Karadeniz Gazetesi olarak biz de Trabzon’da vatandaşlara yeni anayasa konusunu sorduğumuzda büyük bir bölümü “Yeni bir anayasa ihtiyaç fakat ilk üç maddesine asla dokunulmamalı ve tartışmaya bile açılmamalı” cevabını geldi. Trabzon’daki vatandaşların büyük bölümü ise adaletten şikayetçi ve yargıya olan güvenlerinin büyük ölçüde azaldığını dile getirdi.

KORAY AYDIN İSTİFA EDER Mİ?

İYİ Parti’de bir tarafta yeni genel başkan Müsavat Dervişoğlu partiyi toplamak için birlik ve beraberliğe çağırırken diğer yandan da partiden kopuşlar devam ediyor. İYİ Parti'nin TBMM'deki ilk grup başkanı olan eski Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu da partisinden istifa ettiğini açıkladı. Olağanüstü kongrede genel başkan olan fakat seçimi kazanamayan eski bakan İYİ Parti Ankara Milletvekili Trabzonlu hemşehrimiz Koray Aydın’ın da partiden ayrılacağı, yeni bir oluşumla parti kuracağı iddiaları var. Koray Aydın’ın İYİ Parti’yi kurmakta büyük emekleri var. Bu ihtimal bize çok güçlü gelmiyor, parti içinde kalarak mücadele eder diye düşünüyoruz. İYİ Parti 15 ay sonra olağan genel kongre yapacak. Koray Aydın yeniden genel başkanlık için adaylığını da koyabilir.

YOLOĞLU BASININ BAŞINA

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde amir müdür ve daire başkanlıklarında değişim devam ediyor. Büyükşehir Basın ve Daire Başkanlık görevine Ahmet Yoloğlu getirildi. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde de bu görevi yapan Yoloğlu bundan sonraki süreçte Ahmet Metin Genç’in basın ve halkla ilişkiler ayağındaki kolu olacak. Yoloğlu’na yeni görevinde başarılar dileriz. Ahmet Yoloğlu’nun bu göreve gelmesi ile birlikte Büyükşehir medya departmanında bazı isimler üzerinde değişime gidilebilir, yeni isimler gelebilir.

GÖZ GÖRE GÖRE GELEN ÖLÜM!

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti ile ilgili hazırlanan iddianamede cinayetin neden işlendiği başta olmak üzere pek çok bilginin yer almaması tepkilere neden olurken iddianamede yer almayan başka bir delil daha ortaya çıktı. Sinan Ateş ile yakın arkadaşı Ömer Çağrı Özdemir arasındaki yazışmaları ve Özdemir'in iddianamede yer almayan ifadesi gündeme geldi. Yazışmanın bir bölümü şöyle: Ateş: Beni öldürmeye karar vermiş arkadaşlar Ömer abi. Sürekli geriyorlar ortamı. Özdemir: Öyle kolay mıymış? Ateş: Sağa sola haber yolluyor, arıyorlar. Özdemir: Vay anasını ya! Ateş: Havlamasını bilmeyen köpek sürüye kurt getiriyor. Yeni insanlar ölsün istiyorlar. Özdemir: Takma kafana reis, kolpacı bunlar. Ateş: Orası öyle. Reis 18-19 yaşında çocukları gaza getiriyorlar. Cahit’e (Eski Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Cahit Özdemir) ekip yollamışlar. Mersin’de olan Bursa’da olursa... Allah korusun.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap