SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 27.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 27.07.2024

27 Temmuz 2024 Cumartesi - 09:09




Olaylar ve Yaşananlar | 27.07.2024





BAŞKAN USA NEDEN HEDEF TAHTASI?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKM), yeni bir karar alarak taksi duraklarının 200 metre çevresinden başka taksi duraklarına ait taksilerin yolcu almasını yasaklamıştı .Bunun üzerine önceki akşam  onlarca taksinin katıldığı konvoy ile tepki gösterdiler. Eylem sırasında taksi şoförleri, "Şoförler cemiyeti başkanı taşısın turistleri ve yolcuları, göndersin araç taşısın. Bizlerin ekmeğiyle oynamasın" diyerek Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta'ya tepkilerini dile getirmişti. Başkan Usta’ya karşı olur-olmaz bir tepkilerin gelmesi sıradan bir olay değil. Her fırsatta bu yapılıyor. Bir el düğmeye basıyor arkası geliyor. Tepki gösterenlerin çoğu kiralık arabaları olan kişiler kendi duraklarında bile durmuyor .Meydanı kendilerine adeta mesken tutmuşlar. Dedikodu ve fitne ile bu işler çözülmez. Herkes kurallara uymalı.

KAPINIZIN ÖNÜNDE EYLEM YAPARIZ

CHP Karadeniz İlleri başkanları çaydan sonra fındık üreticilerin sesi olma noktasında bir araya geldi. Trabzon’da Atatürk Alanında yapılan basın açıklamasına Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Tarım ve Orman Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Samsun Milletvekili Murat Can, Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar, Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Artvin İl Başkanı Orhan Yusuf Atan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ve çok sayıda partili katıldı. Fındık taban fiyatının en az 160 TL olması gerektiğini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, iyi bir fiyat verileceğini verilmezse “kapınızın önünde eylem yaparız” dedi. 

SOKAK ERKEN SEÇİM İSTİYOR

Hayat pahalılığı, art arda yapılan zamlar, açıklanan vergi paketleri, ekonomik koşullar, siyasi iklimi de şekillendirirken vatandaşın erken seçim talebini daha da dillendirdiğini belirten CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez Karadeniz Bölgesinde fındık ve çay üreticisinin emeğini alamadığı için tarımdan koptuğunu dile getirdi. Trabzon Atatürk alanı meydan parkında vatandaşın yoğun ilgisi ile karşılanan gençlerle sohbet ederek çay içen Suiçmez fındık dalda kalmasın üretici kan ağlamasın diyerek üreticilerin hakkını sonuna kadar arama noktasında kararlı olduklarını dile getirdi.

YA BORCUNUZU ÖDEYİN YADA İCRA!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan belediyelere son ihtarı yaptı ya borçlarınızı ödeyin yada cezai işleme razı olun. Bakan Işıkhan belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) toplam prim borcunun 96 milyar lirayı bulduğunu belirterek, "Bu noktada yapılması gereken neyse, usulüne uygun şekilde duruma müdahale edilmesi gerekiyor. SGK'ye olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerekiyor" dedi .Bakan Işıkhan, SGK'nin 85 milyon vatandaşın hastane, ilaç ve diğer tedavi harcamalarını karşılayıp, 16 milyon emeklinin aylık ve bayram ikramiyelerini ödediğini anımsattı.

HEM MUHTAR HEM KAMU PERSONELİ!

Resmi Gazetede yayınlanan yeni yasal düzenlemeye göre, kamu sektöründe uygulanacak tasarruf önlemleri belirlendi. Artık kamu çalışanları, birden fazla görev için maaş alamayacak; her bir kişi yalnızca bir pozisyon için ücretlendirilecek. Kamu sektöründe fazlalık olarak görülen araçlar satışa çıkarılacak. Bunun yanı sıra, sokak ve caddelerin aydınlatma masrafları için belediye ve il özel idarelerine yapılan genel bütçe vergi geliri payı kesintisi oranı %20'den %30'a yükseltilecek. Bu arada hem muhtarlık yapan hem de belediyeden yada kamudan maaş alanlar için yeni bir düzenleme geliyor Muhtarlara ya çalıştığın yer yada muhtarlığı tercih et denecek. Trabzon’da da halen hem belediye personeli hem de muhtarlık yapanlar var.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap