SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 26.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 26.07.2024

26 Temmuz 2024 Cuma - 08:30




Olaylar ve Yaşananlar | 26.07.2024





URALOĞLU’NUN DÜRÜSTLÜĞÜ YETER!

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ile ilgili son dönemde bazı medya birimlerinde sosyal platformda haberler gündeme geliyor. “Kabine değişecek Uraloğlu gidecek”  “Uraloğlu başarısız”  “Uraloğlu beklentilere cevap veremedi” diye. Ismarlama inat ve zorlama haberler. Uraloğlu her şeyden önce samimi dürüst doğal ve işine odaklanmış biri. Üstelik çok gayretli ve başarılı. Çalışma ekibi personeli işçiler ve kendisine bağlı müdürlükler onu seviyor ona saygı ve güven duyuyor. Zaten Genel Müdürlükten geldiği için Ulaşım camiasına uzak değil. Trabzon Düzköy’lü hemşerimiz Uraloğlu’nun bakanlıktan gitmesi-ayrılması için pusuya yatıp senaryolar peşinde koşanlar çok fazla umutlanmasın. Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan Erdoğan’da Uraloğlu’na güveniyor ve  net bir şekilde arkasında duruyor

ÖZEL OKULLAR ARTIK İMKANSIZ!

Türkiye’de ekonomik krizin derinleşmesiyle beraber, yükselen enflasyon, A’dan Z’ye her şeyin fiyatını uçurdu .Gıdadan barınmaya, barınmadan eğitime her şeyin fiyatı fahiş derecede arttı. Henüz geçen gün vakıf üniversitelerindeki artış ülke gündeminde yer alırken, şimdi ki sıra özel lise fiyatlarında .Krizin derinleştiği Türkiye’de artık eğitim ve öğretim almakta bir lüks oldu. Özel okullara gidebilmek atık bu fiyatlar karşısında bir imkansız.

AKILLANMIYORUZ!

Yaşanan sellere ve afetlere rağmen dere yataklarında yapılaşma devam ediyor. Dere yataklarına imar izni verilmesi ve dere yataklarına inşa edilen binaların riskleri, sel felaketlerinin ardından sıkça tartışılan konular arasında yer almasına rağmen  Karadeniz Bölgesinde bir çok ev dere yataklarına inşa ediliyor. Denetimler yetersiz cezalar caydırıcı değil. Giresun'un Görele ilçesinde dere yatağına ev inşaatı yapan vatandaş ise tapum var diyerek adeta ölüme meydan okuyor.

ARTVİN’E KİMSE YERLEŞMİYOR!

Ülke genelinde en fazla göç alan il İstanbul olurken bölge genelinde en fazla göç alan il Trabzon oldu. Trabzon’a yurt dışından yerleşen kişi sayısı 2 bin 976 olarak belirlendi. Trabzon’u ikinci sırada Giresun takip etti. Giresun’a yurt dışından yerleşen kişi sayısı bin 550 oldu .Üçüncü sırada Ordu yer aldı. Ordu’ya yurt dışından yerleşen kişi sayısı bin 429 oldu. Dördüncü sırada ise Gümüşhane yer aldı. Gümüşhane’ye yurt dışından yerleşen kişi sayısı bin 250 oldu. Beşinci sırada Rize yer aldı. Rize’ye yurt dışından yerleşen kişi sayısı 512 oldu. Altıncı sırada Bayburt yer aldı. Bayburt’ta yurt dışından yerleşen kişi sayısı 328 oldu. Artvin’e yurtdışından yerleşen kişi sayısı 273 oldu.

SİYASİ KİMLİK HARİTASI

Türkiye'de farklı siyasi görüşe sahip milyonlarca insan yaşıyor. Peki, her görüşten insana ev sahipliği yapan ülkede vatandaşlar kendilerini nasıl tanımlıyor? ALF Araştırma, Türkiye'nin siyasi kimlik haritasını çıkardı. ALF Araştırma anketine göre, vatandaşların yüzde 19.8'i kendisini Atatürkçü olarak tanımladı. İkinci sırada yüzde 15.3 ile milliyetçiler, üçüncü sırada ise yüzde 14.4 oranla muhafazakarlar yer aldı. Diğer siyasi kimlik oranları ise şöyle oldu :Liberal yüzde 10.3Sosyal Demokrat yüzde 8.5 Kürt Milliyetçisi yüzde 8.2İslamcı yüzde 7.4Solcu/Sosyalist yüzde 5.3Ulusalcı yüzde 4.4Neo-Osmanlıcı yüzde 3.2Hümanist yüzde 1.2Diğer yüzde 2.0

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap