SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 11.06.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 11.06.2024

11 Haziran 2024 Salı - 08:15




Olaylar ve Yaşananlar | 11.06.2024





ORTAHİSAR’DA KİMSE SORUMLULUK ALMIYOR!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu hafta sonu Trabzon’da başta yeni şehir hastanesi olmak üzere yapımına devam edilen projeler hakkında yerinde ziyaretler yaparak yetkililerden bilgi aldı. Bakan Uraloğlu şehirden ayrılmadan milletvekilleri, belediye başkanları ve MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar’ın da katıldığı sabah kahvaltısı düzenledi. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda yerel seçimler üzerine değerlendirmede bulunuldu. Cumhur İttifakının Trabzon yerelindeki başarısı-başarısızlığı enine boyuna tartışıldı. En kilit nokta ise Ortahisar Belediyesinin nasıl kaybedildiği yönünde oldu. Toplantıya katılım gösterenlerden her nedense kimse sorumluluk almamış. Yani anlayacağınız AK Parti cephesinde hala Ortahisar Belediyesinin nasıl kaybedildiği noktasında ciddi bir öz eleştiri yapan ve sorumluluk alan yok.

URALOĞLU CUMHUR İTTİFAKINA SAHİP ÇIKTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun pazar günü şehirden ayrılmadan önce yaptığı yerel seçimler değerlendirme toplantısında önemli bir kulis bilgisini Karadeniz Gazetesi farkıyla sizinle paylaşalım.  Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’in çıkışı ortamı bir anda germiş. Beşel, Tonya’da Cumhur İttifakının MHP ayağında sıkıntı olduğunu, seçimlere de bunun yansıdığını ifade etmiş. Yani MHP Tonya’da AK Partiye gereken desteği vermemiş. Beşel’in bu açıklamaları üzerine tepki Bakan Uraloğlu’dan gelmiş. Bakan Uraloğlu Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin Trabzon’da yerel seçimlerde üzerine düşen sorumluğu hakkıyla yerine getirdiğini ifade ederek MHP’ye sahip çıkmış. Programa katılan isimlerden olan MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar da “MHP’nin Cumhur İttifakı hassasiyeti ve mücadelesi sorgulanamaz. MHP Trabzon’da hem büyükşehir hem Ortahisar hem de bütün ilçelerde varını yoğunu ortaya koyarak çalışmış. Bütün teşkilatlarımız üzerine düşeni yapmıştır” şeklinde ifadeler kullanmış.

UYARILARI KİMSE DİKKATE ALMADI!

8-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen Yüksek Öğretim Kurumu Sınavları ile ilgili bu köşeden uyarı yapmış, özellikle sınav yapılan okul önlerinde araç yoğunluğunun yaşanmaması, gelişi güzel park yapılmaması, yüksek sesle konuşulmaması ve müzik yayını yapılmaması konusunda uyarılarda bulunmuştuk. Fakat tüm bu uyarılara rağmen yine herkes bildiğini okudu, sabah saatlerinde Trabzon’un özellikle Değirmendere-Havalimanı ve Pelitli güzergahı tıkandı. Sınava girmek isteyenler zor anlar yaşadı. Trabzon, Ordu, Rize, Artvin, Bayburt, Gümüşhane ve Giresun'da üniversite adayları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girdi. Trabzon'da TYT'ye 30 bin 240 kişi katıldı.

AYAKTA YOLCU ALMAK SERBEST Mİ?

Trabzon’da yaz sıcakları ve bunaltıcı nem oranı başladı, bu durum yaşamın her alanında etkili oluyor. Özellikle de toplu taşıma araçları vatandaşları inanılmaz zorluyor. Toplu taşıma araçlarını yaşlılar, hastalar, engelliler ile birlikte toplumun her katmanı kullanıyor. Gerek şehir içi gerekse şehir dışı çalışan otobüs ve dolmuşların çoğunda klima yok. Olanlar da zaten çalıştırmaktan kaçıyor. Bütün bunlar yetmezmiş gibi dolmuşlar bazen ayakta yolcu alma işini öyle abartıyorlar ki oturan yolcu kadar ayakta yolcu taşıyorlar. Oysa “ayakta yolcu alınmayacak” yasağını da kendileri koyuyor. Artık öyle bir hale geldik ki bütün kuralsızlıkların tek nedeni ekonomiye bağlanmış durumda. Şoför esnafı “Biz ne yapalım” deyip her şeyi artan maliyetlere havale ederken vatandaş da kaderine razı, bu olumsuzluklara katlanmak zorunda kalıyor.

HABER MERKEZİ
 

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap