SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Salim Salih Sarıalioğlu, "Of değişiyor, gelişiyor"

Salim Salih Sarıalioğlu, "Of değişiyor, gelişiyor"

16 Aralık 2021 Perşembe - 10:22




Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Karadeniz gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Sarıalioğlu, Of halkına vadedilen her şeyi hayata geçirdiklerini, ilçede yapımı devam eden birçok projenin de olduğunu söyledi.





İşte Başkan Sarıalioğlu’nun o açıklamaları;

VAATLERiMiZi GERÇEKLEŞTiRiYORUZ

Türkiye gücünün farkında. Bu ülke eski ülke değil. Askerin postalını gördüğünde çantasını alıp gidecek lider yok bugün. Biz umutluyuz, bizi bölemeyecekler ve moralimizi bozamayacaklar. Pandemideki olumsuzluklara rağmen 2019 ile 2022 yılı arasında Of’ta her istediğimizi yapamasak da plan ve program dahilinde bizim vaat- lerimiz arasında olan her şey yavaş yavaş oluyor.

TAM BİR DÖNÜŞÜM İÇERİSİNDEYİZ

Kapalı pazar yeri için Adalet Bakanlığı- mızla yaptığımız protokol neticesinde cezaevini kapattık. Oraya modern bir pazar yeri yapacağız. Büyükşehir Belediyemizle de protoko-ünü yaptık. Eski otoparkın orada çok güzel bir hem otopark hem de otoparkla beraber üzerinde modern bir çarşı yapıyoruz.

YIKIMLAR 2022’DE BAŞLAYACAK

TOKİ ile yaptığımız protokolle bir- likte şehrimizin merkezinde bir cadde, iki sokak komple yenileniyor. Burada 500’e yakın hissedar var. Bunların tamamına yakınıyla anlaşmak üzereyiz. Yüzde 30 ile imzalar atıldı. Bunların bir kısmı parasını aldı, bir kısmı ise projeye dahil olup, ‘ben para istemiyorum, buradan dükkan almak istiyo- rum’ dedi. 2022 Mayıs ayında yıkımlara başlamayı planlıyoruz. Dolayısıyla Of değişiyor, dönüşüyor. Altyapısıyla, üstyapısıyla tam bir dönüşüm içerisindeyiz.

TRT DİKKATLİ OLSUN!

TRT bizim kurumumuz, bizim ödediğimiz vergi paylarıyla orada programlar yapılıyor. Devletin finanse ettiği gelirlerle... Biraz daha dikkatli olsunlar. Ağır olacak belki ama biraz da taraftar gözüyle konuştu diyecekler, inanın objektif konuşuyorum; oraya adam gibi adamları çıkarsınlar ve verdikleri adamlara da dikkat etsinler. Her mesajları gençlere yansıyor. Burada hem o televizyonlarda yorumculuk yapanların hem yönetimin hem de bizlerin suçu vardır. Müslüma Türk halkına yakışan, gençleri zehirlemek değil, onları doğruya, iyiye, güzele sevk etmektir.

FUTBOLDA BAŞARI ŞAMPİYONLUK DEĞİL

Trabzonspor bizim sevdamız, her şeyimiz. Bu sene iyi gidiyor. Ben Abdullah hocaya, teknik heyete, çalışma arkadaşlarına ve futbolcu kardeşlerime başarılar diliyorum. Allah mahcup etmesin. Allah nazarlardan korusun. Her sene bir olumsuzlukla karşılaştık ama bu sene inşallah karşılaşmayız. Burada en büyük yük seyirciye düşüyor. Seyircimizden daha bilinçli bir şekilde takıma sahip çıkmalarını istiyorum. Futbolda başarı illaki şampiyonluk değildir. Altyapıdan yetişen çocuklarımızın önünün açılmasını isterim.

HALKIMIZLA İÇ İÇEYİZ

Bizvatandaşlarımızlaiçiçeyiz.Mahallelerimizde cuma buluşmalarımız var. Her cuma bir mahalleye gidiyoruz. Kapımız herkese açık. Belediyeye gelip bize ulaşamasalar bile telefondan 7-24 ulaşabilirler. Bütün vatandaşlarımız istinasız ulaşabilir. Ben partili partisiz herkesin yani sadece AK Partililerin değil bütün partililerin başkanıyım. Vatandaş belediyeyi babası gibi görüyor. Hiçbir başkanın şikayet etmeye hakkı yoktur. Bütün başkanların vatandaşın emrind olması gerekir. Biz de o bilinçle, o sorumlulukla, o dava bilinciyle bu millete layık olmaya çalışıyoruz.

VEREN EL ALAN ELDEN ÜSTÜNDÜR

Pandemi döneminde devletimiz dünyada hatırı sayılır bir uygulamayla vefa-destek grupları oluşturdu. Biz de belediye olarak bu grupların içerisinde yer aldık. Zabıtada çalışan arkadaşlarımız olsun, diğer birimlerdeki arkadaşlarımız olsun hepsiyle zaman zaman bizler de iştirak ederek her zaman vatandaşın yanında olduk. Gerek yakacak gerek gıda gerekse nakdi yardımları elimizden geldiğince yaptık. Veren elin alan elden üstün olduğunu akıldan çıkarmadan devam ediyoruz.

TRABZONSPOR VE OFSPOR’A BAŞARILAR

Spor, çok önemli bir silahtır. Bu silah önlemini alırsanız sizi korur. Diğer türlü kullanırsanız hem sizi hem karşı taraftakileri öldürür.Onun için aslolan yaşatmaktır. Dinimizin emri de budur. Ben bütün takımlarımıza da Trabzonspor’umuza da, bu vesileyle Ofspor’umuza da başarılar diliyorum. Of spor da 4’te 4 yaptı, iyi gidiyor. İnşallah Trabzonspor ve Ofspor layık oldukları yere gelirler.

ATATÜRK BULVARI YENİLENİYOR

Atatürk Bulvarı ilçemizin en meşhur caddesi. Burası 40 metre genişliğinde, 400 metre uzunluğunda bir cadde. Buranın da bütün dış cepheleri ve kaldırımları yenileniyor. Yaklaşık 20 milyon liralık bir ihale yapıldı. Bunun yarıya yakını hibe, diğer yarısı da il bank borçlanmasıyla olacak. Geçtiğimiz hafta ihalesini yaptık,inşallah 2022 yılı içerisinde başlayacağız.

KENT MEYDANI VE OTOPARK
 

2022 yılında hastanemizin yeni yerine taşın- masıyla, mevcut hastanenin bulunduğu yerde güzel bir kent meydanı ve onun da altında büyük bir 7 dönümlük otopark yapacağız. Bütün mahallelerimizde büyük oranda asfaltlama ve betonlama çalışması devam ediyor. Vatandaşımız da bu durumdan memnun. Bu memnuniyetin yansımasını her gittiğimiz yerde hissediyoruz. Partimiz zaten sürekli vatandaş memnuniyetini kamuoyu yoklamalarıyla yapıyor

ERKEN SEÇİMLİK BİR DURUM YOK

Muhalefetin büyük ortağının üzülerek ifade ediyorum ki; her seçimde yenilmiş, yenilmeye doymayan serçe bir pehlivanı var. Ben ona serçe pehlivan diyorum. Bir de onun küçük ortağı var tabii, onu da buradan şiddetli kınıyorum. Kendisinin milliyetçi olduğunu ifade eden, bu milletin onun şahsına bu ülkenin içişleri payesini vermiş olmasını çok çabuk unuttuğunu üzülerek ifade ediyorum. Bu ülkede içişleri bakanlığı yapmış birisinin bu şekle, bu zihin yapısına nasıl ulaşabildiğini merak ediyorum. Onun için erken seçimlik bir durum yok.




ATATÜRK BULVARI YENİLENİYOR

Atatürk Bulvarı ilçemizin en meşhur caddesi. Burası 40 metre genişliğinde, 400 metre uzunluğunda bir cadde. Bura- nın da bütün dış cepheleri ve kaldırımları yenileniyor. Yaklaşık 20 milyon liralık bir ihale yapıldı. Bunun yarıya yakını hibe, diğer yarısı da il bank borçlanmasıyla olacak. Geçtiğimiz hafta ihalesini yaptık, inşallah 2022 yılı içerisinde başlayacağız.

HALKIMIZLA İÇ İÇEYİZ

Biz vatandaşlarımızla içiçeyiz.Mahallelerimizde cuma buluşmalarımız var. Her cuma bir mahalleye gidiyoruz. Kapımız herkese açık. Belediyeye gelip bize ulaşamasalar bile telefondan 7-24 ulaşabilirler. Bütün vatandaşlarımız istinasız ulaşabilir. Ben parti- li-partisiz herkesin yani sadece AK Partililerin değil bütün partililerin başkanıyım. Vatandaş belediyeyi babası gibi görüyor. Hiçbir başkanın şikayet etmeye hakkı yoktur. Bütün başkanların vatandaşın emrinde olması gerekir. Biz de o bilinçle, o sorumlulukla, o dava bilinciyle bu millete layık olmaya çalışıyoruz.

ÜLKEYİ YÖNETECEK KAPASİTELERİ YOK

Ben erken seçimi gerekli görmüyorum. Neticede bunun kararını verecek olan siyasi büyüklerimiz. Ama Türkiye şartları şu an seçimi kaldırmaz. Gerek yok çünkü 2023 Haziran’da yapılacak zaten, yakın bir tarih bu. Ama şöyle olabilir: 2023’ün Haziran’ında ola- caksa 6 ay öne alınabilir. Seçimden başarıyla çıkmış bir ittifak var. Muhalefetin erken seçi- mi isteme hakkı var. Haklarına saygı duyuyorum. Ama maalesef ülkeyi yönetecek kapasiteleri yok. Bunu vatandaş da biliyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap