SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Zekeriya Akgül: ''Esnaf bankasının şubesi neden Yomra'da yok''

Zekeriya Akgül: ''Esnaf bankasının şubesi neden Yomra'da yok''

14 Ocak 2022 Cuma - 15:27




İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir dizi temaslarda bulundu.





İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir dizi temaslarda bulundu. Yomra Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Asım Adakul'u ziyaret eden Akgül, esnaf bankası olan Halkbank'ın Yomra'da şubesi bulunmamasına anlam veremediklerini söyledi.  

Halkbank Yomra şubesinin, 2001 krizinin ardından devletin uyguladığı tasarruf tedbirleri kapsamında kapatıldığını kaydeden Akgül, "Yomra o zaman nüfüs yoğunluğu olmayan bir ilçe. Ancak günümüzde durum tam tersi. Şubat ayı içinde nüfus sayım sonuçları açıklanacak ve Yomra, Araklı'yı da geçerek Trabzon'un en fazla nüfusu olan 4. ilçesi konumuna yükselecek. İki sene sonra Of'u da geçip, 3. ilçe olacağız. Böylesi bir nüfus yoğunluğu bulunan, esnaf mükellefiyet sayısında en başlarda yer alan Yomra'da Halkbank'ın şubesinin bulunmamasına bende sizler gibi anlam veremiyorum. Bundan sonra bu konuyu daha sık gündeme getireceğiz" dedi.

Yomra Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Asım Adakul ise ziyaretleri ve esnafların taleplerine olan hakimiyetlerinden ötürü Akgül'e teşekkür etti.

İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, Yomra Muhtarlar Derneği başkanlığına yeniden seçilen Pınarlı Mahallesi Muhtarı Ömer Baş ve yönetimini ziyaret etti. Ziyaretinde muhtarlık müessesinin toplum için önemine değinen Akgül, Yomra'nın büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını ifade etti.

31 Mart 2019 seçimlerinde Yomra Belediyesini teslim aldıktan sonra sadece icraata odaklandıklarını kaydeden Akgül, "Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık, geride kalan sadece 3 yılda çok ciddi çalışmalar yaptılar. 2022, Sayın Başkanımızın büyük projelerinin sahaya tatbik edildiği yıl olacaktır. İşte Sahil Alanı ortada. Yapımı devam eden Hürriyet Parkı ortada. Kültür Merkezi ortada. Alt Cadde bu yıl içinde tümüyle yenilenecek. Ana Cadde Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor. Kaşüstü'ne doğalgaz geldi, Sancak'a da gelecek. 3 yıl evvel çamur ve çukurdan yürümenin mümkün olmadığı Kaşüstü bugün modern bir havaya kavuştu. Ben Sayın Başkanımızı ve Sayın Başkanımızla takım çalışması gerçekleştiren muhtarlarımızı tebrik ediyorum. Elbette daha yapacak çok iş var" diye konuştu.

DEVA Partisi Yomra İlçe Başkanı Funda Çuvalcı, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İYİ Parti Yomra İlçe Teşkilatı'na iade-i ziyarette bulundu. Çuvalcı ve ekibine ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, "Yomra'da kardeşlik hukuku içinde siyasi yarış istiyoruz. Sizde bu düşünce ile hareket ediyorsunuz. Bundan ötürü de şahsınıza ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap