SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Zekeriya Akgül; ''Şehitler anıtı yıkımı engellemek için!''

Zekeriya Akgül; ''Şehitler anıtı yıkımı engellemek için!''

02 Aralık 2019 Pazartesi - 15:53




İYİ Partili Akgül’den o araziyle ilgili flaş sözler...





İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, halka ait alanın özel bir üniversiteye peşkeş çekildiğini bir kez daha vurguladı, yaşananları Kenan Evren ve Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen örneğiyle anlattı. İşte Akgül’ün o açıklamaları: 

Yıl 1980.

Ülkemizde kanlı bir darbe olur. Kenan Evren’in önderliğindeki cunta yönetime el koyar. Memleketi darbeci güçler yönetirken Fenerbahçe’nin efsane(!) Başkanı Ali Şen, İstanbul sahil alanında milletin arazine adeta konar. Fenerbahçe’ye kaçak tesis yapar. Belediye yönetimini de cuntanın elindedir. Ekipler yıkıma gelir. Ali Şen telaşlanır. General bir dostunun arar. Yardım ister. General der ki, “Sen o tesislerin girişine büyük bir Atatürk büstü koy. Gör bak, yıkmadan geri dönerler.” Ali Şen bunu yapar. Gerçekten de generalin dediği gibi olur. Yıkım ekipleri Atatürk büstüne saygı duruşunda bulunup geri döner. Milletin arazisi bedavadan Fenerbahçe’nin olur. Sonrasında o arazideki Fenerbahçe tesislerinde vur patlasın çal oynasın eğlenceler düzenlenir, şampanyalar patlatılır. Ve Ali Şen, aradan çok uzun yıllar geçtikten sonra bu anısını bir televizyon programında, kahkahalar atarak anlatır.

Yıl 2019.

Yomra’nın Sancak Mahallesi’nde bulunan 46 dönümlük dolgu alanı, bir özel üniversiteye birkaç yıl önce peşkeş çekilmiştir. Konu mahkemeye taşınır. Mahkeme bu arazinin halkın olduğunu belirterek tahsisi iptal eder. 31 Mart 2019’da gerçekleştirilen yerel seçimlerde Yomra halkı, belediye başkanlığı görevine Mustafa Bıyık’ı getirir. Başkan Bıyık, halktan çalınan araziyi halka kazandırmak için harekete geçer. O özel eğitim kurumunun sahibi, o alana şehitler anıtı yaptırır. Aklı sıra şehitler anıtı sayesinde arazinin kendinde kalmasını, arazinin etrafındaki kaçak çitlerin yıkılmasını engelleyecektir. Ama son sözü Yomra Belediye Başkanı söyler: “Araziyi geri alıp halka açacağız. Paha biçilemez değerde olan bu araziyi Yomralıların kullanacağı piknik alanı, mesire yeri, çocuk parkı yapacağız. O kurumun arazimizde kaçak olarak yaptığı şehitler anıtını da yasal hale getirip koruyacağız.”
Bitti beyler bitti. Bu memlekette milletin sırtından geçinme dönemi bitti. Kenan Evren ve onun gibilerin devri de bitti. Halk yönetime el koydu! Hadi size geçmiş olsun.

Beğendim
10
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap