SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Trabzon'da ilginç olay

Trabzon'da ilginç olay

27 Temmuz 2017 Perşembe - 12:28




Kendi yaptığı eve tadilat yaptı diye ifadeye çağrıldı.





Olay Trabzon’un Of İlçesi Ballıca Merkez Mahallesinde meydana geldi. 1936 yılında doğan Yusuf Gurbetli, burada 1958 yılında kendi arazisinde ev yapmaya baladı. 3 yılda evi bitiren Gurbetli, ardından saçakları zamanla zarar gören evin tadilatını yine kendisi yaptı.

Ancak bu tadilat dolayısıyla ‘”Tarihi esere zarar vermediği’ gerekçesiyle Jandarma tarafından ifadesi alındığı kaydedildi. Olayı ise Ortahisar Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, sosyal medya hesabından duyurdu.

Çakıroğlu, “Resimdeki ev Of Ballıca merkez mahallede 1936 doğumlu hala hayata olan Yusuf Gurbetoğlu amcaya ait. 1958 yılında yapımına kendi elleri ve imkanları ile başlamış 1961 yılında bitirmiş ve 20 yıl önce saçakları restore etmiş kiremitli yenilemiş buraya kadar bir gariplik Yok. Bu gün koruma altındaki tarihi esere zarar vermekten 81 yaşındaki Yusuf amca jandarma tarafından ifadeye çağrılmış. Kendisine bu güne kadar tabiat kültür varlıklarından herhangi bir tebligat gelmemiş. Yusuf amcanın suçu kendi eserini aslına uygun elleri ile yapmak olsa gerek .

Söylenecek çok şey olsa da özetle, Bu kurul hangi birleşik akıl ile koruma altındaki eserin mimarına kolluk kuvveti yollar. Sultan Ahmet'e bu gün Mimar Sinan gelip aslına uygun değişiklik yapsa demek kurul ceza verecek. Sayın kurul üyeleri şehrin göbeğinde Pertev Paşayı koruyun Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu evin kapısına bakın...” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap