SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Trabzon'un tarihi turistleri çekiyor

Trabzon'un tarihi turistleri çekiyor

12 Şubat 2015 Perşembe - 00:32




Trabzon Müzesi'nde sergilenen yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip eserler, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.





Karadeniz Bölgesinin en önemli şehirlerinden Trabzon'un 4 bin yıllık geçmişini yansıtan Trabzon Müzesi’nde sergilenen eserler, kente gelen yerli ve yabancı turistlerce yoğun ilgi görüyor. Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, bugün müze olarak kullanılan binanın Milli Mücadele yıllarında karargah olarak kullanıldıktan sonra Atatürk'ün Trabzon'u ilk ziyaretinde konaklaması için düzenlendiğini anlattı.

KATKI BÜYÜK

Kansız, "Arkeolojik eserler bö- lümünde Erken Tunç Dönemi'nden Osmanlı Dönemi sonuna kadar taş, pişmiş toprak, metal ve cam eserler sergilenmektedir. Kronolojik sıraya göre düzenlenen arkeolojik eser seksiyonu 4 mekandan oluşmaktadır. Müzenin etnografik eserleri arasında ise İslami eserler, silahlar, yazma eserler, takılar, giysiler gibi bölümlerin yanı sıra 5. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay seksiyonu ve Atatürk'ün yatak odası bulunuyor. 2013 yılında müzeyi yerli ve yabancı 18 bin, 2014 yılında ise 35 bin kişi ziyaret etti" diye konuştu

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap