SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Turizm önemli

Turizm önemli

27 Ocak 2015 Salı - 11:39








Sanayi ve gelişmişlikte pek gelişemeyen Giresun için en önemli çıkış noktalarından biri de kuşkusuz turizm. Eşsiz ve bakir doğası, yaylaları, ormanları ve dağlarıyla adeta keşfedilmeyi bekleyen güzellikler diyarı. Son yıllarda Giresun’un turizmini canlandıracak altyapıya yönelik adımlar atılsa da alınan mesafe henüz sonuç verecek düzeyde değil. En azından olayın farkındalığına varıldı denilebilir. Ama uygulamada işin daha çok başındayız...

İstanbul Beylikdüzü TUYAP fuar alanında açılan 19. EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 22-25 Ocak tarihleri arasında yapıldı. Giresun olarak da bu fuarda yer aldık. İlimizi tanıttık. İlimizin turizm geleceği açısından önemli bir fuardı. Ama... Aması var. Bugün Giresun’da turizmi temsil eden müdür hala atanamadı. Sadece bu bile turizmin Giresun’da ne kadar önemsendiğinin göstergesidir. Turizm İl Müdürlüğü bu sektörde devletin temsil edildiği ve devlet eliyle yapılan yatırımların yönetildiği ve takip edildiği önemli bir birim.

Bugün Giresun’a gelen turistlere en azından şehir merkezinde karşılayacak ve rehberlik edecek bir danışma/information bürosu dahi yok. En azından benim bildiğim yok. Giresun’u tanıtacak kitapçık, broşür, harita gibi malzemeler var mı? Onu da bilmiyorum. Varsa nereden temin edeceğiz? Bilen varsa açıklasın...

Ve Giresun kent kültürünü, tarihini, dokusunu gelen yerli/yabancı turistlere sunacak hiçbir altyapı da yok bildiğim kadarıyla. Şehir içinde tarihi, turistik yerleri gösteren Türkçe tabelaların yanında İngilizce yön tabelaları da olmalı. Bırakın turisti Giresun’un yerlisi bile bugün; adaya, kaleye, askerlik şubesi arkasında restorasyonu yapılan ama kapısında kilit takılan kaya kiliseye gidemiyor/göremiyor.

Zeytinlik Mahallesi'ni sorsan tarif edemeyecek Giresunlu bile çoktur. Kaleye yapılması hep konuşulan teleferik projesinden haberi olan var mı? Ve ulaşılabilirlik; Giresun’da turizmin geleceği olabilmesi açısından en önemli konulardan biri de turistik mekan ve bölgelere ulaşılabilir olması. Özellikle yayla ve dağ turizmi açısından çok önemli. Bugün devam eden en önemli sorun yayla yollarının standartlarının yeterince yükseltilememesi.


Ancak bu konuda devam eden çalışmalar umut verici. Hizmet ve konaklama unsurları da turizm açısından yetersiz kabul edilebilecek Giresun da bu konuda son yıllarda atılan adımlarda gelecek vaat ediyor. Şehir merkezinde eksikliği hissedilen 5 yıldızlı otel konusundaki girişimlerin bir an önce çözülmesi önemli. Turizm denilince akla ilk gelen gezmek görmek geliyor. Ancak günümüz dünyasında artık turizm; spor ve alternatif etkinliklerle bir bütün haline gelmiş durumda. Kış turizmi ve çeşitli sportif faaliyetler, özellikle turizmin bir parçası olarak görülebilen sporlara yönelmek önemli. Dağcılık, kampçılık, avcılık, treking, off-road, kış sporları gibi.

Artık insanlara sadece gezmek, görmek yetmiyor. Bunun yanında bir şeyler yapmak da istiyor. Zaten bu yönlendirmeler, bölgelere göre o alanda turizmin gelişmesine de sebep olacağından farklılık yaratacaktır. Evet, turizm önemli. Giresun için daha da önemli. Ve Giresun yolun daha çok başında. Gelecekle ilgili yatırım ve planlamaları yaparken bu hususlar dikkate alınırsa kısa sürede çok mesafeler kat edilebilir...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap