SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yine taşeron yine gözyaşı

Yine taşeron yine gözyaşı

06 Ocak 2016 Çarşamba - 10:33








Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde çalışan 18 teşeron işçi, teşeron firma sahibi tarafından kıdem tazminatı vermemek için işten çıkartıldı. 2016 yılına girdiğimiz şu günlerde Trabzon’da peş peşe işten çıkarmalar yaşanmaya başlandı. Çimento Fabrikası’nda 84 işçinin işten çıkartılmasının yankıları sürerken, Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde çalışan 18 işçi de emeklilikleri yaklaştığı için kıdem tazminatlarını vermemek için çalıştıkları taşeron firma tarafından işten çıkartıldı. İşten çıkarılan bir işçi ise kanser hastasıydı.

İŞÇİLER İÇİN BİRLEŞTİLER

Hastane önünde toplanan işçiler basın açıklaması yaparak işlerini geri istediler. İşçilere KESK Trabzon Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci ,Sağlık Emekçileri Sendikası Trabzon Şube Başkanı Ümit Pamuk, Türkiye Sağlık İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Osman Çavuş, Türkiye Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Hasan Öztürk, Yol - İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli destek verdi. Bazı işçiler basın açıklamasında göz yaşlarına boğuldular.

BİR TANESİ KANSER HASTASIYDI

İşçiler adına konuşan Türkiye Sağlık-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Osman Çavuş, insani ve İslami her türlü girişimde bulunduğunu belirterek, taşeron firmanın işçileri tehdit ettiği ve onlara 35 bin liralık senet imzalamaya zorladığını iddia etti. Çavuş, “Başvurmadığımız, çalmadığımız kapı kalmadı. Karta kışta, buradaki 18 işçimiz, ki aralarında bir tane de kanser hastası var. Kapı dışarı koyuldular. Bu işçilerimiz tehdit edilerek, hakaret edilerek, zulmedilerek, kapı dışarı edilmiştir. Ama bilinmelidir ki, zulmedenler her zaman cezasını çeker. Bu taşeronun başına buyruk yaptığı adaletsizliği önleyemedik. Ama sonuna kadar mücadelemiz devam edecektir. Ayrıca belirtmek isterim, işçilerimiz tehdit edilmenin yanında tazminat ödeme tedirginliği nedeniyle 35 bin TL'lik, senet vermeye zorlanmıştır" dedi.


OLMUYOR BAŞBAKAN’IM

Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Hasan Öztürk ise, Türkiye'de artık taşeron sisteminin kaldırılması gerektiğini belirterek, "Bu işçilerin SGK'sını tazminatlarını eğer devlet ödüyorsa, bu işçiler devlet adına çalışıyorsa neden devlet kapıya koyulmalarına müsaade ediyor. Sistemde başı boşluk var. Bu başı boşluğu kullanan iş veren müsveddesi taşeron, işçilerimizi hukuksuzca sokağa atmıştır. Olmuyor sayın Başbakanım, olmuyor sayın Cumhurbaşkanım.. Rızkı veren Allah'tır, bu insanların hakkı yenilmiştir. Sonuna kadar mücadele edip haklarını geri alacağız" dedi.

DEVLETİN İŞÇİSİ OLSUNLAR

Yol - İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli ise “Kıdem tazminatı ve maaşını devletin ödediği işçilerin kaderi neden taşeron firma sahibi kişinin iki dudağı arasında?” diyerek, hastanede çalışan diğer taşeron işçilere seslendi. “Susma, sıra size de gelecek” diyen Gedikli, “Emeklilikleri yaklaştığı için kıdem tazminatları için işten çıkarılan bu işçilerin yanına bir gün siz de katılacaksınız. Parasını devletin ödediği bu işçiler neden devletin işçisi olmuyor da taşeron firma sahibinin insafına bırakılıyor” diyerek, bu köle düzenine bir son verilmesini istedi.

Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap