SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yolcularımızdan biraz daha duyarlı olmalarını ist

Yolcularımızdan biraz daha duyarlı olmalarını ist

06 Ocak 2016 Çarşamba - 11:07








'Yolcularımız biraz olsun bizleri de düşünsün' diyen Durak Başkanı Keçeci, "3 metre gitmeden ‘indir’ diyen yolcu oluyor. Bu sadece bizi değil, araç içerisindeki diğer müşterilerimizi de rahatsız ediyor. Yolcunun bahanesi 'Ben para veriyorum. İstediğim yerde iner, binerim' oluyor. Durak olarak yolcularımızdan sadece duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi

Trabzon’da Meydan ile Değirmendere Mahallesi arasında hizmet veren Meydan-Değirmendere Dolmuş Durağı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adnan Keçeci, gazetemiz muhabirlerinden Yusuf Arslan’ın sorularını yanıtladı. Keçeci, siyasilerden Durak Başkanı olarak bir şey almalarının çok zor olduğunu belirterek, "Bizim başımızda Turan Altuntaş Başkanımız var. Bizim sorumlumuz odur. İstek ve taleplerimiz olursa eğer Turan Başkan’a iletiyoruz. O gerekeni yapıyor" dedi.

■ Durağın geçmişi hakkında bilgi verebilir misiniz? Siz kaç yıldır başkanlık yapıyorsunuz? Durağımız hemen hemen 50 yıllık bir duraktır. En eski durak Değirmendere durağıdır. bizim durağımız kurulduğu zaman hiçbir durak yoktu. Tek başımıza çalışırdık. ben 1 buçuk yıldır başkanlık yapıyorum. 15 sene önce de yapmıştım. eskiden bir hayli sıkıntılarımız vardı. Şimdi hepsini çözdük. Durak içerisinde huzur, şakalaşma içinde geçiniyoruz.

■ Durak içerisinde kaç araçla hizmet veriyorsunuz? 40 aracımız ile müşterilerimize hizmet veriyoruz. Deliklitaş ve Özkaymaklı Mahallesi’ne olmak üzere durak içerisinde 2 hat ile çalışıyoruz. Bu 40 araçtan her gün 8 tanesi nöbetleşe olarak çalışır. 5 günde bir araca sıra geliyor.

Artık insan sarrafı olduk

■ Durağınızda çalışmak için gelen şoför arkadaşlara hemen iş veriyor musunuz? yoksa bir sınavdan geçiriliyor mu? Çalışmak isteyen şoföre bir anda ‘al sana anahtar, al bu da araban, çık sefere’ demiyoruz. Önce karşımıza alıp konuşuyoruz. Bu konuda biraz da insan sarrafı olduk. Yüzüne baktığımız zaman niyetini anlayabiliyoruz. Gelen arkadaşların tanıtım kartı, sigortasının yapılması şartı ile Adliye’den temiz kağıdını aldıktan sonra, seçerek alıyoruz.

Her sorun tatlıya bağlanıyor

■ ’50 sene önce ilk kurulan durağız’ demiştiniz. Şimdi ise sizin çalıştığınız bölgeden birçok durak arabaları geçiyor. Bu sizi ne derece etkiledi? 5 ayrı durak, şuanda bizim olduğumuz bölgeye çalışıyor. Tabi ki eskiden hat sonu levhalarımız olmadığı için çok sıkıntılar yaşıyorduk. Şimdi eskiye nazaran daha az sıkıntılar yaşanıyor. Benim arabam gelmediği zamanlarda kaçamak olarak alan arabalar oluyor. Ama duraklar arası bir sorunumuz olduğu zamanlarda da tatlıya bağlanıyor. Sonuçta gürültü ya da kavga ile hiçbir şey çözülmemiştir.

Bayan yolcuyla tartışmıyoruz

■ Trabzon Şoförler Odası ile iletişimleriniz nasıldır? Trabzon Şoförler Odası Başkanı Turan Altuntaş ile herhangi bir sıkıntımız yok. Durak Başkanlığı’na geldiğimden beri uyum içerisinde çalışıyoruz. Turan Başkan, Trabzon'da başkanlık yaparak şoför esnafına sahip çıkıyor. Göreve geldiğinden beri Trabzon'da dolmuşu bir hizaya soktu. Yapmaya da devam edecek.

■ Müşterileriniz 'Müsait bir yerde inebilir miyim?' dediği zaman eğer indirmezseniz tartışmalar yaşanabiliyor? Bu konuda vatandaşlara bir yönetici olarak neler söyleyebilirsiniz? Yolcularımızdan bu konuda biraz daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Biraz olsun bizi de düşünsünler. Önceden söylediğim gibi 3 metre gitmeden ‘indir’ diyen yolcu oluyor. Bu sadece bizi değil araç içerisindeki diğer müşterilerimizi de rahatsız ediyor. Yolcunun bahanesi 'Ben para veriyorum. İstediğim yerde iner, binerim' oluyor. Durak olarak yolcularımızdan sadece duyarlı olmalarını bekliyoruz. Özellikle bayan yolcularımıza karşı kesinlikle hakaret bile etseler karşılık vermeme kararı aldık. Çünkü o yolcu gelip geçicidir, az sonra inecek. Eğer karşılık verirsek iş büyür ortalık karışır.

65_15

Başkan gerekeni yapıyor

■ Trabzon siyasilerinden beklentileriniz vardır? Siyasilerden durak başkanı olarak bir şey almamız çok zor. Bizim başımızda Turan Altuntaş Başkanımız var. Bizim sorumlumuz odur. İstek ve taleplerimiz olursa eğer, Turan Başkan’a iletiyoruz. O gerekeni yapıyor.

■ Trabzonspor hakkında neler söyleyebilirsiniz? Trabzonspor başkanını buldu. Muharrem Usta. İnşallah seneye takımı şampiyon yapacak. Sayın Muharrem Usta'dan bir tek isteğimiz var. Durak binamızın dış cephesini Bordo-Mavi renge boyatacağız. Direklerimizi dikerek, bayraklarımızı astıktan sonra Sayın Muharrem Usta'nın bir çayımızı içmeye gelmesini istiyoruz.

Kahyaların katkısı büyük

■ Durakta araçlar birbirleri arasındaki iletişimi nasıl sağlıyor? Bizim herhangi bir bas-konuş veya telsiz sistemimiz yok. Fakat yol boyunca kahyalarımız var. Terminal bölgesinde ve Değirmendere alt geçitte duruyorlar. 2'si yolda olmak üzere ana durakta 1, Meydan durağında 1 tane ile toplam 4 kahyamız bizlere yardımcı oluyor. Yolcu taşımadan yana bir sıkıntımız olmuyor.


■ Özellikle Değirmendere bölgesinde belli saatlerde trafik çok fazla sıkışıyor. Bu konuda yetkililere bir öneriniz var mı? Trabzon'da trafik sorunu oldukça büyük. Deliklitaş'tan Çömlekçi Mahallesi’ne kadar hususi arabalar kaldırımların üzerinde, yol kenarında duruyorlar. Bunlara herhangi bir ceza yok. Durak yerlerimizde durup yolcu indirmek istiyoruz ama başaramıyoruz. Çünkü hepsi hususi araçlar ile dolu. Polisler de bize yolda indirme, bindirme yaptığımızı görünce cezayı kesiyorlar. ceza kesmeden önce benim duraklarımı boşalt, eğer o zaman yolda indirme bindirme yapıyorsam cezayı kesersin.

Vatandaşı buna biz alıştırdık

■ Durakta müşterilerden yana yaşadığınız sıkıntılar nelerdir? Çok değişik yolcularımız var. İnmek için söylenen yeri geçersek eğer tartışma çıkabiliyor. Vatandaş dönüp bize 'Ben sana para veriyorum. istediğim yerde inerim' diyor. Yolcu indirdikten veya bindirdikten sonra daha 3- 5 metre hareket etmeden bir başka yolcu, ya binmek ya da inmek istiyor. Bu ‘istediğin yerde inme ve binme’ işini yine bizler yaptık. Çünkü zamanında öyle alıştırdık. Bizden şikayetçi olan yolcu ile iletişime geçip konuşuyoruz. Şikayet taleplerini değerlendiriyoruz. Sıkıntının yaşandığı şoförü konuşturuyoruz. Bir şekilde uzlaşmaya varıyoruz.

■ Duraktaki güzergahınız ile ilgili ileride bir genişleme söz konusu mu? Varsa hangi mahalleler? Biz şuanda Özkaymaklı Mahallesi’ne zaten çalışıyoruz. 8 aracımız da oraya hizmet veriyor. Yazın araç sayısını artırmayı düşünüyoruz. Çünkü araçlarımız yeterli gelmiyor. Bir de ‘1001 evler’ diye bir bölge var. Zamanı geldiğinde orayı da bünyemize katmayı düşünüyoruz. Hizmetten yana kimsenin şüphesi olmasın. Zamanı geldiğinde gerekli çalışmaları yapacağız. Sonuçta günde ortalama 10 binin üzerinde yolcu taşıyoruz.

Yusuf ARSLAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap