SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yolsuzlukların üzeri kapatıldı

Yolsuzlukların üzeri kapatıldı

18 Aralık 2015 Cuma - 10:22




17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’nun üzerinden 2 yıl geçtiğini belirten Eğitim-İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, “Tüm sorumluluk sahipl





Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, ‘17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması’nın yıl dönümünde sert konşutu. Bu tarihlerin ‘Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası’ olarak belirlendiğini ifade eden Özlü, rüşvet ve yolsuzlukların üstünün siyasi irade ile örtüldüğünü söyledi. “‘17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturma’nın üzerinden iki yıl geçmiştir” diyen Tamer Özlü, “Kendini ‘reformcu’ ilan eden 64. Hükümet, bu olayların yıl dönümünde konunun toplum gündeminden çıkarılmasını istiyorsa; geçmişiyle yüzleşmek, yolsuzluğa karışmış olanları yargı önüne çıkarmak zorundadır. Aksi takdirde kendisi de sorumluktan kurtulamayacaktır. Çünkü yolsuzluk ve rüşvet konusu, adları bu yolsuzluğa karışmış bulunanların boynunda bir yafta gibi asılı durmaya devam etmektedir” dedi.

ÜZERİ ÖRTÜLMESİN

“Okullarda, sınıflarda, ahlaklı, evrensel insani değerlere önem veren, laik, demokratik ilkeleri benimsemiş çağdaş yurttaşlar yetiştirmek amacında olan biz eğitim çalışanları, sözü edilen rüşvet ve yolsuzluklardan rahatsızız” diyen Özlü, “Bu konuda öğrencilerimize de sözümüz var. Üzeri örtülmeye ve unutturulmaya çalışılan bu yolsuzlukların toplumumuzun gündeminden düşmemesi, adı bu yolsuzluklara karışmış olanların yargı önünde hesap vermeleri adına; gelecek kuşaklara örnek olmak, siyasi kirlenmişliklerden arınmak, topluma güven ve huzur duygusunu yeniden kazandıracak yeni bir sayfa açmak adına; başta Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri olmak üzere tüm sorumluluk sahiplerini, ülkenin geleceği adına yolsuzlukla ve rüşvetle mücadeleye çağırıyoruz. Bu, sadece ahlaki bir görev değil; yasal, hatta anayasal bir yükümlülüktür” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap